‘Gelekte foto’s tonen behuizing iPhone 6C’

Wouter Nijsen
30 maart 2015, 18:45
1 min leestijd
‘Gelekte foto’s tonen behuizing iPhone 6C’

Er zijn foto’s opgedoken waar de vermeende behuizing van de iPhone 6C op is te zien. Het toestel zou qua uiterlijk op sommige punten van de iPhone 5C afwijken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6C behuizing

Al weken gaan er geruchten dat Apple bezig is met een 4-inch iPhone, die de iPhone 6C zou heten en later dit jaar samen met twee andere iPhones moet verschijnen. Op gelekte foto’s, afkomstig van Future Supplier, is de vermeende behuizing van de 6C te zien.

iPhone 6C behuizing

Op het eerste gezicht lijkt het toestel erg op de iPhone 5C, al zijn er wel een aantal afwijking aan te wijzen. Zo wijkt de opening van de True Tone-flitser iets af; deze is namelijk langwerpig in plaats van rond zoals op de iPhone 5C. Daarnaast lijken er meer inkepingen aan de onderkant van het toestel te zitten, die waarschijnlijk dienen voor de luidspekers.

iPhone 6C behuizing

Kleinere 4 inch iPhone

Als gezegd gaan er al langer geruchten over een kleinere iPhone. Zo kwamen vorige week berichten naar buiten dat Apple dit jaar niet twee, maar drie nieuwe iPhones uitbrengt. Een daarvan is dus waarschijnlijk de iPhone 6C, die naast een 4,7 inch iPhone 6S en een 5,5 inch iPhone 6S Plus moet verschijnen.

Apple zou een 4 inch-iPhone willen uitbrengen voor klanten die de iPhone 6 te groot vinden. Tim Cook gaf eerder nog aan dat hoewel de grotere iPhones voor veel nieuwe klanten hebben gezorgd, er op veel verschillende plaatsen in de wereld behoefte zou zijn aan verschillende formaten iPhones.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen