‘iPhone 6 wordt een phablet’
Roel van Hout

De iPhone 5C en iPhone 5S liggen nog geen maand in de winkels, maar de iPhone 6 geruchtenmolen begint al te draaien.

iPhone 6Zo bestaat er een kans dat de iPhone 6 een zogeheten ‘phablet’ wordt: een telefoon die dankzij zijn grootte een kruising tussen tablet en smartphone lijkt. Dat beweert althans analist David Hsieh.

De schermgrootte van de iPhone 6 zou volgens Hsieh 5,7-inch zijn (14,8 centimeter diagonaal), maar dat getal lijkt vooralsnog nergens op gebaseerd.

‘Apple moet pad Samsung volgen met iPhone 6’

Hsieh motiveert zijn inschatting als volgt: hij stelt dat Apple met de iPhone 5C lelijk onderuit is gegaan – zeker aan de onderkant van de markt, die gewoonweg niet bereikt wordt omdat de 5C te duur is. Dat zou Apple ertoe aan hebben gezet om met een phablet, een apparaat dat volgens Hsieh alle markten aanspreekt, het merk iPhone nieuw leven in te blazen.

Inderdaad, dat klinkt allemaal niet zo waterdicht. Let wel: dat de iPhone 6 een phablet wordt is allerminst een vaststaand feit: het gaat hier om een inschatting van een analist. Zo vroeg na de release van de iPhone 5C en iPhone 5s is er nog helemaal niets bekend en ook niets gelekt over de nieuwe toestellen, dus hou vooral een enorme slag om de arm.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.