‘iPhone 6 wordt een phablet’
Roel van Hout

De iPhone 5C en iPhone 5S liggen nog geen maand in de winkels, maar de iPhone 6 geruchtenmolen begint al te draaien.

iPhone 6Zo bestaat er een kans dat de iPhone 6 een zogeheten ‘phablet’ wordt: een telefoon die dankzij zijn grootte een kruising tussen tablet en smartphone lijkt. Dat beweert althans analist David Hsieh.

De schermgrootte van de iPhone 6 zou volgens Hsieh 5,7-inch zijn (14,8 centimeter diagonaal), maar dat getal lijkt vooralsnog nergens op gebaseerd.

‘Apple moet pad Samsung volgen met iPhone 6’

Hsieh motiveert zijn inschatting als volgt: hij stelt dat Apple met de iPhone 5C lelijk onderuit is gegaan – zeker aan de onderkant van de markt, die gewoonweg niet bereikt wordt omdat de 5C te duur is. Dat zou Apple ertoe aan hebben gezet om met een phablet, een apparaat dat volgens Hsieh alle markten aanspreekt, het merk iPhone nieuw leven in te blazen.

Inderdaad, dat klinkt allemaal niet zo waterdicht. Let wel: dat de iPhone 6 een phablet wordt is allerminst een vaststaand feit: het gaat hier om een inschatting van een analist. Zo vroeg na de release van de iPhone 5C en iPhone 5s is er nog helemaal niets bekend en ook niets gelekt over de nieuwe toestellen, dus hou vooral een enorme slag om de arm.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • mit

  beginnen jullie nu ook al met die niet-nieuwswaardige onzin geruchten artikelen..

 • Dexel

  Dat er nu al gespeculeerd wordt over de volgende iPhone geeft alleen maar aan hoe ontevreden men is over de huidige versies.
  Vind de grote van de 5s wel groot genoeg voor een telefoon…

 • macho

  ik wil een accu die minstens 50% langer volhoud

 • JordZ

  Ja wij iphone liefhebbers zijn zo ontevreden over de iphone, dat in het eerste weekend van de verkoop de records al gebroken worden, dus hou je onzin voor je, als Tim Cook dit doet verneukt die Apple

 • mit

  haha kansloos ook die foto erbij.. 5 rijen iconen LOL

 • Jongens, wij zijn in deze slechts een doorgeefluik en gaan de toekomst met een open blik tegemoet. Dat betekent dat we, hoe onwaarschijnlijk ook, ook rekening moeten houden met de mogelijkheid dat de nieuwe iPhone een phablet wordt.

  En wees gerust: als de iPhone 6 eruit gaat zien zoals op die afbeelding zouden we net zo teleurgesteld zijn als jullie 🙂