De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone 6 krijgt mogelijk supersnelle wifi-chip

Roel van Hout
25 februari 2014, 11:52
1 min leestijd
iPhone 6 krijgt mogelijk supersnelle wifi-chip

De iPhone 6 wifi chip wordt mogelijk een stuk sneller dan nu het geval is. De fabrikant van de wifi chip in de iPhone 5S heeft namelijk een supersnelle opvolger aangekondigd, die Apple waarschijnlijk in de nieuwe iPhone zal willen integreren.

Lees verder na de advertentie.

Nu loont het soms nog om thuis je 4G in te schakelen, omdat de snelheid van deze verbinding vaak hoger ligt dan wat je met je wifi-verbinding kunt bereiken. Daar lijkt met de iPhone 6 echter verandering in te gaan komen.

Chip-fabrikant Broadcom heeft namelijk een nieuw model aangekondigd dat smartphones in staat stelt verbinding te maken met het snelle type wifi-netwerk 802.11ac. Het is om meerdere redenen waarschijnlijk dat deze chip in de iPhone 6 terug te vinden zal zijn.

Waarom dit de nieuwe iPhone 6 wifi chip is

Ten eerste is Broadcom de fabrikant van de wifi-chip in de iPhone 5S – het is logisch dat Apple bij dezelfde fabrikant blijft als deze een supersnelle opvolger van de huidige chip heeft klaar staan. Ten tweede maken de nieuwe modellen in de iMac- en MacBook-lijn ook gebruik van dit snelle wifi-netwerk, en Apple zal gebruikers van de iOS-lijnen ook in staat willen stellen om op deze manier gebruik te maken van wifi.

Verder is het nog erg stil rondom de iPhone 6. Apple verkeert hoogstwaarschijnlijk nog in de ontwerpfase, waardoor er nog geen foto’s van onderdelen hebben kunnen uitlekken.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu