De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Gerucht: iPhone 6 heeft slechts 1GB aan werkgeheugen

Gijs Ettes
18 augustus 2014, 15:44
1 min leestijd
Gerucht: iPhone 6 heeft slechts 1GB aan werkgeheugen

Het iPhone 6 werkgeheugen bedraagt mogelijk 1GB, zo blijkt uit een uitgelekt document dat op het sociale netwerk Weibo (de Chinese tegenhanger van Twitter) is verschenen. Dat is net zoveel als waarover de iPhone 5S, 5C en 5 beschikken en aanzienlijk minder dan de high-end Android-telefoons die dit jaar zijn verschenen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 werkgeheugen

De A8-chip in de iPhone 6 wordt wellicht bijgestaan door slechts 1GB aan werkgeheugen, al is de echtheid van de documentatie waaruit dit zou blijken niet bevestigd. Bovendien is onduidelijk of de documentatie betrekking heeft op het 4,7 inch-model of op de 5,5 inch-versie van de iPhone 6.

Eerder gingen geruchten dat laatstgenoemde betere specs, een beschermlaag van saffierglas en een hoger prijskaartje zou krijgen. Hoe de vork precies in de steel zit, weten we pas op 9 september, de dag dat Apple zijn nieuwe topmodel naar verluidt uit de doeken doet.

‘Grotere iPhone 6L krijgt flinke accu’

iphone 6L

De geruchten dat de iPhone 6 in twee varianten verschijnt, gaan al maanden. Afgelopen weekend claimde de website Apple Daily echter dat het grotere model de iPhone 6L gaat heten. De 5,5 inch-versie zou voorzien worden van een flinke 2915 mAh-accu, terwijl de 4,7 inch-versie het zou doen met een 1810 mAh-accu.

Dat is nog steeds een verbetering ten opzichte van de iPhone 5S (1560 mAh), maar het verschil tussen de twee is op zijn zachtst gezegd opvallend. Wellicht dat de 5,5 inch-versie naast een groter display ook een hogere schermresolutie krijgt, waardoor het aanzienlijk meer energie vreet. Anderzijds is de kans aanwezig dat de grotere iPhone wordt voorzien van betere specs die meer accukracht vergen.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu