‘De iPhone 6 wordt de eerste waterdichte telefoon van Apple’

Rutger Otto
15 mei 2014, 12:13
1 min leestijd
‘De iPhone 6 wordt de eerste waterdichte telefoon van Apple’

De meest hardnekkige geruchten rondom de iPhone 6 geven aan dat het toestel groter en dunner wordt. Nieuwe bronnen zouden nu echter beweren dat de iPhone 6 waterdicht wordt.

iphone 6 waterdicht kleinDe telecomwebsite ePrice uit Hong Kong schrijft dat Apple de iPhone 6 waterdicht wil maken. Daarmee zou de opvolger van de iPhone 5s zich kunnen meten met de vlaggenschepen van de concurrenten. Zo kunnen de Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z2 al tegen een plas water.

Geen waterdicht gerucht

Het zijn slechts geruchten en het is lastig voor te stellen hoe Apple een waterdichte iPhone 6 zou willen maken. Het gebruik van extra klepjes voor de aansluitingen lijkt design-wise in ieder geval uit den boze. Ook is het maar de vraag of de vingerafdrukscanner onder water nog zou werken. Mocht het bedrijf uit Cupertino beide elementen (Touch ID en waterdichtheid) kunnen implementeren, dan heeft het toestel zeker genoeg in huis om het op te nemen tegen de concurrentie.

ePrice claimt eveneens dat de iPhone 6 voorzien zal zijn van een NFC-chip om draadloos mee te betalen. Dat gerucht stak laatst ook al de kop op, maar met Apples eigen iBeacon systeem lijkt het sterk dat zo’n chip in de iPhone 6 opduikt.

Oplossing voor een waterdichte iPhone

Voor een waterdichte iPhone zijn overigens andere opties. Op Kickstarter staat bijvoorbeeld het project Impervious. Dat is een spray waarmee je je iPhone moet inspuiten, waarna het tegen water kan. Met nog een klein weekje te gaan, heeft het project hun doelstelling van 7,5 duizend dollar al ruim gehaald.

Lees verder voor onze iPhone 6 round-up met alles wat je moet weten over het aankomende toestel van Apple.

Lees meer iPhone 6 nieuws:

Categorie: Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's