De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Apple fluit Nederlandse webshops terug om voorverkoop iPhone 6

Gijs Ettes
15 september 2014, 15:14
2 min leestijd
Apple fluit Nederlandse webshops terug om voorverkoop iPhone 6

Apple is er niet van gediend dat Nederlandse webshops vroeger dan gepland zijn gestart met de iPhone 6 voorverkoop. Studentmobiel en GSMWijzer boden sinds vorige week de optie om de nieuwe iPhones te reserveren, maar zijn daar inmiddels mee gestopt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 voorverkoop aan banden

iPhone 6 specificaties

De webshops mogen vanaf aanstaande vrijdag pas weer doorgaan met de iPhone 6 voorverkoop. Reserveringen die reeds geplaatst zijn, blijven gewoon geldig, maar als je een nieuwe bestelling wilt plaatsen, zul je nog zeker tot vrijdag moeten wachten. Alleen bij Belsimpel kun je op het moment van schrijven nog pre-orders plaatsen.

Apple heeft al eens eerder de voorverkoop van iPhones verboden. In 2007 dwong het bedrijf verschillende webshops in Duitsland en Frankrijk om te stoppen met het accepteren van vroege reserveringen. De webshops kregen destijds per post een waarschuwing van Apple’s juristen.

Nieuwe iPhones binnenkort verkrijgbaar

iPhone 6 voorverkoop

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf aankomende vrijdag in onder andere de VS, Groot-Brittannië en Duitsland verkrijgbaar. De verkoop van de nieuwe iPhones start in ons land op 26 september aanstaande. Precies een week eerder is het echter al mogelijk om je toestel te reserveren, zodat je voorkomt dat je straks achter het net vist.

Beide iPhones hebben een groter scherm met een hogere resolutie dan de iPhone 5S. Verder beschikken ze over een snellere A8-chip, 16, 64 of 128GB opslaggeheugen en een nfc-chip. Daarmee kun je op termijn contactloos betalen in combinatie met Apple Pay. Wanneer het betaalplatform precies naar Nederland en België komt, is niet bekend. Wel bekend zijn de prijzen van de nieuwe iPhones: de iPhone 6 start bij 699 euro en de 6 Plus heeft een prijskaartje van tenminste 799 euro.

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

Lees meer over de iPhone 6

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPhone 6. Voor alle specs, beelden en prijzen verwijzen we je graag naar de toestelpagina’s van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu