‘De iPhone 6 en nieuwe iPads krijgen vingerafdrukscanner’

Rutger Otto
8 mei 2014, 10:24
2 min leestijd
‘De iPhone 6 en nieuwe iPads krijgen vingerafdrukscanner’

Het zal voor niemand een verrassing zijn, maar waarschijnlijk komt er na het succes van de iPhone 5s ook een iPhone 6 vingerafdrukscanner. Ook de nieuwe iPad Mini 3 en iPad Air 2 worden van zo’n scanner voorzien.

Lees verder na de advertentie.

touch id

De Chinese website cecb2b.com zou berichten hebben opgevangen dat Apple-leverancier Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) de eerste lading Touch ID vingerafdruksensoren aan het maken is. Deze moeten worden gebruikt in de nieuwe iPhone en iPads.

TSCM is een grote leverancier van Apple. Vorig jaar tekende het bedrijf een contract om een aantal chips voor Apple te ontwikkelen. De deal was nodig voor Apple om minder afhankelijk te zijn van nota bene Samsung, waarvan het bedrijf uit Cupertino chips gebruikte in haar producten. Door een reeks rechtszaken over patenten is de relatie tussen beide partijen slechter geworden.

Logische stap voor Apple

Een iPhone 6 vingerafdrukscanner is een logische volgende stap voor Apple, gezien het in de iPhone 5s één van de grootste en meest opzichtige verbeteringen was vergeleken met de iPhone 5. Een vingerafdrukscanner is eveneens logisch voor iPads. De vingerafdrukscanner werd stiekem al verwacht in de eerste iPad Air, maar toen bleef het achterwege. Dat had een reden: het iPad team was simpelweg niet vroeg genoeg van de functie op de hoogte om het nog in de hard- en software te kunnen implementeren.

Touch ID

Apple was het eerste bedrijf dat een goed werkende vingerafdrukscanner in een apparaat verwerkte. Touch ID is niet alleen veiliger dan het intoetsen van een code, het gemak dient de mens. Zo kun je ‘met je vinger betalen’ in onder meer iTunes, de App Store en de kiosk.

In iOS 7 en 7.1 werkte Touch ID nog niet optimaal omdat hij vingerafdrukken niet altijd herkende. Met de komst van iOS 7.1.1 is dat euvel verholpen. De vingerafdrukscanner werkt een stuk sneller en nauwkeuriger. Zo zijn de kinderziektes er vast uit voor de volgende lading iPhones en iPads.

Lees meer nieuws over Touch ID

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu