De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iPhone 6 dendert door: bijna 20 miljoen exemplaren verkocht

Wouter Nijsen
6 oktober 2014, 10:11
1 min leestijd
iPhone 6 dendert door: bijna 20 miljoen exemplaren verkocht

Het gaat hard met de iPhone 6. In de eerste drie dagen werden er al 10 miljoen iPhone 6-toestellen verkocht. Een verdubbeling van dit aantal lijkt aanstaande, want uit nieuwe cijfers blijkt dat de iPhone 6 verkopen de 20 miljoen naderen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 verkopen: 20 miljoen in één maand

iPhone 6 verkopen

Dit meldt Forbes op haar website. Deze cijfers zijn niet bekendgemaakt door Apple zelf, maar vastgesteld middels de meettechnieken van Fiksu en Mixpanel. Afgaande op deze data lijkt Apple snel de grens van 20 miljoen verkochte iPhone 6-toestellen te overschrijden.

Apple heeft dan ook moeite om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Vooral met de enorme vraag naar de grote iPhone 6 Plus heeft het bedrijf uit Cupertino het lastig. Geruchten gaan overigens dat Apple samen met haar leveranciers druk bezig is om Foxconn, het bedrijf dat de twee iPhone 6-modellen maakt, te voorzien van een groter aantal componenten om de productie op te schroeven.

iPhone 6 populairder dan 6 Plus

iPhone 6 verkopen

Toen Apple aankondigde 10 miljoen exemplaren in de eerste drie dagen verkocht te hebben, was de verdeling tussen de reguliere iPhone 6 en 6 Plus onduidelijk. Uit onderzoek van Fiksu blijkt dat de reguliere 6 op dit moment een aandeel heeft van 1,82 procent ten opzichte van alle iPhones, de 6 Plus heeft een aandeel van 0,28 procent.

Hieruit concludeerde Fikse dat van de 10 miljoen er 8,7 miljoen reguliere iPhone 6’en werden verkocht en aanzienlijk minder grote iPhones. Dat de Plus slechter verkoopt ligt volgens Forbes niet aan een mindere vraag, maar aan het feit dat Apple een kleinere voorraad 6 Plus-toestellen voorhanden heeft.

Lees meer nieuws over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu