Apple verkoopt 10 miljoen nieuwe iPhones in eerste drie dagen

Rutger Otto
22 september 2014, 14:58
1 min leestijd
Apple verkoopt 10 miljoen nieuwe iPhones in eerste drie dagen

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn meer gewild dan ooit tevoren. In de eerste drie dagen van verkoop, gingen er wereldwijd tien miljoen toestellen over de toonbank. Dat is een stuk meer dan vorig jaar, toen de iPhone 5S en iPhone 5C goed waren voor 9 miljoen verkopen in het eerste weekend.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 verkooprecord

nederlandse iphone 6

“De verkoopcijfers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn boven alle verwachtingen”, laat Apple CEO Tim Cook weten. “We willen al onze klanten bedanken voor de beste lancering ooit, we hebben alle records met grote verschillen verbroken. Ook dank aan ons team, dat de productie nog meer heeft weten op te schalen, waardoor we meer iPhones konden leveren en bestellingen sneller kunnen afwerken.”

Afgelopen weekend ging zowel de iPhone 6 als de grotere iPhone 6 Plus in negen landen in de verkoop, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Duitsland. Aankomende vrijdag komen er nog eens twintig landen bij. Ook Nederland is dan aan de beurt. Net op tijd, want die verkopen kan Apple mooi toevoegen in de kwartaalcijfers.

Grootste uitrol iPhone 6

Apple is daarnaast bezig met de snelste en grootste uitrol van iPhone-verkoop ooit. Aan het eind van 2014 moeten 115 landen de nieuwe toestellen in de winkel hebben liggen. Eerder verbrak Apple al het record van meeste pre-orders in 24 uur: ruim vier miljoen mensen gaven daaraan gehoor.

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

Lees meer iPhone 6 nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen