De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Reguliere iPhone 6 verkoopt beter dan de iPhone 6 Plus

Rutger Otto
20 september 2014, 19:27
1 min leestijd
Reguliere iPhone 6 verkoopt beter dan de iPhone 6 Plus

De iPhone 6 toestellen gaan als warme broodjes over de toonbank. En de iPhone 6 Plus? Die is een stuk minder vaak verkocht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 Plus verkoopcijfers

In de cijfers die website MixPanel bijhoudt van elk uur, blijft het grote model achter op de reguliere iPhone 6. Althans, in deze eerste dagen van verkoop dan. MixPanel is een soort Google Analytics voor mobiele apps en websites. Hun software reikt tot diep in de App Store, waarmee valt af te lezen hoeveel mensen al iOS 8 hebben geïnstalleerd en welke telefoons er in gebruik zijn.

iphone 6 plus verkoopcijfers

Voor nu geeft het een aardig betrouwbaar beeld van hoe de iPhone 6 het doet ten opzichte van de iPhone 6 Plus. Van alle apparaten die MixPanel onderzocht is ongeveer 0,5 procent een iPhone 6 Plus en 3 procent een iPhone 6. Alle andere modellen vullen de 96,5 procent aan die ontbreekt.

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

Grotere iPhone 6 productie

Zo heel gek is dat overigens niet, omdat er simpelweg meer kleine iPhones worden gemaakt. Volgens eerdere berichten zou Foxconn zo’n 400 duizend iPhone 6 telefoons maken per dag en zo’n 140 duizend iPhone 6 Plus modellen. Apple weet dus welk model er populairder is. Tot nu toe dan. Apple kreeg in de eerste dag vier miljoen voorbestellingen: beide modellen zijn uitverkocht. Er valt op de lange termijn nog weinig te zeggen. Apple hoopt eind dit jaar 80 miljoen iPhones verkocht te hebben.

Lees meer iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu