Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘iPhone 6 verkoop overtreft opnieuw alle verwachtingen’

Wouter Nijsen
14 mei 2015, 16:48
1 min leestijd
‘iPhone 6 verkoop overtreft opnieuw alle verwachtingen’

De iPhone 6 verkopen van het tweede kwartaal van dit jaar zullen opnieuw indrukwekkend zijn. Uit nieuwe schattingen blijkt dat de iPhone het boven verwachting goed gaat doen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 verkoop

Als we onderzoeksbureau UBS mogen geloven, overstijgen de iPhone 6 verkopen van het tweede kwartaal van 2015 alle verwachtingen. Volgens het bedrijf zal het Apple-toestel de komende maanden ongeveer 51,1 miljoen keer over de toonbank gaan. Dat zou gedeeltelijk te verklaren zijn door het succes van de iPhone 6 in China. Ondanks dat de smartphonemarkt in dat land krimpt, blijft de iPhone razend populair.

iPhone 6 verkopen

De schattingen van UBS zijn in lijn met die van Ming-Chi Kuo. De bekende Apple-analyst voorspelde afgelopen maand dat er in het tweede kwartaal van 2015 51,4 miljoen iPhones verkocht gaan worden.

De vernieuwingen die de iPhone 6 doorvoert zorgen er mogelijk voor dat er volgend jaar zelfs 250 miljoen toestellen over de toonbank gaan, zo denkt een analyst van UBS. Daarnaast maakte Apple onlangs bekend in het afgelopen kwartaal ruim 61 miljoen iPhones te hebben verkocht; nog nooit was dat aantal zo hoog.

Meer over de iPhone 6

De iPhone 6 werd vorig jaar samen met de iPhone 6 Plus aangekondigd en wordt in september hoogstwaarschijnlijk opgevolgd door de iPhone 6S en 6S Plus. De iPhone 6 kenmerkt zich door het grotere 4,7 inch-scherm, dat een resolutie van 1334 bij 750 pixels heeft.

Ook nieuw in de iPhone 6 is de A8-chip, die voor meer rekenkracht zorgt, vooral op grafisch gebied. Daarnaast zijn de camera’s, die foto’s schieten in een maximale resolutie van 8 en 1,2 megapixels, flink onder handen genomen. Tot slot draait het toestel momenteel op iOS 8.3.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu