‘De 5,5 inch iPhone 6 misschien pas volgend jaar beschikbaar’

Rutger Otto
14 juli 2014, 8:58
1 min leestijd
‘De 5,5 inch iPhone 6 misschien pas volgend jaar beschikbaar’

Het grotere iPhone 6-model van Apple zou september niet halen en pas na oktober dit jaar uitkomen. Of het toestel de kerst haalt, is zelfs maar de vraag: waarschijnlijk wordt de verkoop van de 5,5 inch iPhone 6 uitgesteld naar 2015.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6

Dat is wat KGI-analist Ming-Chi Kuo schrijft, die in het verleden vaker juiste informatie lekte over het productieproces van Apple-toestellen. Beide modellen van de iPhone 6 zouden kampen met problemen, maar alleen de release van de grootste versie zou er serieus door uitgesteld kunnen worden.

iPhone 6 productieproblemen

Volgens Ming-Chi Kuo zijn er problemen met de metalen behuizing van de 4,7 inch iPhone 6. Door een nieuw productieproces zou de kleur van de metalen achterkant van het toestel niet gelijk zijn. Daarnaast zou ook het scherm aan de randen niet goed functioneren. “Deze problemen zijn zorgwekkender bij een grotere telefoon”, stelt Kuo. “We weten niet eens meer of de 5,5 inch-versie eind 2014 nog wel haalt.”

Ook schrijft Kuo dat hij nog moet zien of het saffierscherm van de iPhone 6 inderdaad zo sterk is als we laatst in video’s hebben gezien. Volgens hem is het scherm nog niet sterk genoeg om een drop-test te overleven. Als de iPhone 6 uitkomt, zijn er volgens de analist slechts zo’n 15 tot 20 miljoen toestellen beschikbaar.

4,7 inch iPhone 6 wel op tijd

De problemen in de productie moeten uiteindelijk voor het 4,7 inch model weinig problemen opleveren, want voor een kleiner toestel zijn ze beter op te lossen. De laatste tijd zijn er vaker bronnen geweest die stelden dat de grotere iPhone 6 uitgesteld zou worden. Met een mogelijke release in 2015 komt het toestel echt wel heel laat. Waarschijnlijk wordt de iPhone 6 aangekondigd in september tijdens een keynote van Apple.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu