‘Apple komt met token-systeem voor draadloze betalingen’

Rutger Otto
8 september 2014, 14:59
1 min leestijd
‘Apple komt met token-systeem voor draadloze betalingen’

Apple hoopt mobiele betalingen met de iPhone 6 veilig te laten verlopen door zogeheten tokens in te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Als we de laatste geruchten mogen geloven, implementeert Apple eindelijk NFC in de nieuwe iPhones. Daarmee is het mogelijk om onder meer draadloze betalingen te doen. Het bedrijf uit Cupertino zou in gesprek zijn met grote bedrijven als Visa, MasterCard en America Express om creditcardgegevens die aan iTunes gekoppeld zijn te gebruiken voor dit soort betalingen.

iPhone 6 tokens

iphone 6

Voor een extra laag beveiliging zou Apple een systeem hebben toegevoegd dat met tokens werkt. Daarmee worden er geen bankgegevens of andere persoonlijke data via het draadloze netwerk overgedragen, maar kun je dus wel betalen. Dit token-systeem genereert bij elke transactie een beveiligingscode die slechts eenmalig bruikbaar is. Het moet je bijvoorbeeld beschermen tegen skimmers.

Een probleem is echter wel dat veel machines die werken met NFC deze vorm van beveiliging nog niet ondersteunen. Daarom moeten winkels hun apparatuur vervangen. De Apple Stores zouden overigens al helemaal klaar zijn voor transacties met NFC. Ook zijn er nieuwe iBeacons in de Apple Stores te vinden, die je locatie beter kunnen volgen. Daarmee kunnen ze ook vaststellen of een klant die via NFC wil betalen daadwerkelijk in de winkel is, om fraude op die manier tegen te gaan.

iPhone 6 aankondiging

Morgen wordt de iPhone 6 aangekondigd door Apple. Deze komt waarschijnlijk in twee versies (4,7-inch en een grotere van 5,5-inch), met afgeronde schermranden, een stuk dunnere behuizing dan de iPhone 5S en een vernieuwde chip en camera. Daarnaast zou dus een NFC-chip worden toegevoegd. Volg de officiële onthullingen morgen allemaal op iPhoned. Tot die tijd kun je checken wat onze 6 verwachtingen van Apples nieuwe vlaggenschip zijn.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu