Succes iPhone 6 vergroot zorgen Samsung

Gijs Ettes
29 januari 2015, 15:22
2 min leestijd
Succes iPhone 6 vergroot zorgen Samsung

Samsung heeft haar cijfers voor het vierde kwartaal van 2014 bekendgemaakt. Waar Apple de afgelopen maanden als een speer ging, heeft de mobiele tak van Samsung het zwaar te verduren.

Lees verder na de advertentie.

Apple haalt Samsung in dankzij iPhone 6 succes

iPhone 6 succes

In de laatste maanden van 2014 verkocht Apple een recordaantal van 74,5 miljoen iPhones, 46 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De verkopen zijn vooral te danken aan de nieuwe iPhones, die rond de feestdagen als warme broodjes over de toonbank gingen.

In tegenstelling tot Apple heeft Samsung te maken met dalende smartphoneverkopen; het bedrijf boekte in het laatste kwartaal van 2014 een winst van omgerekend 4,3 miljard euro, aanzienlijk minder dan de 6,7 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de mobiele tak heeft het zwaar; de verkopen van smartphones en tablets zouden – net als een kwartaal eerder – zijn gedaald. Hoeveel toestellen er precies minder zijn verkocht, geeft Samsung niet aan. Wel is bekendgemaakt dat de winst van de mobiele tak is gedaald met 64 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2013.

Samsung verliest terrein op smartphonemarkt

Analisten van StrategyAnalytics en IDC verwachten dat Samsung tussen de 71 en 74 miljoen toestellen heeft verkocht. Het lijkt er daarmee op dat Apple – dat jaarlijks aanzienlijk minder verschillende toestellen uitbrengt – Samsung heeft gepasseerd als populairste smartphonemerk. Een knappe prestatie.
Ondanks dat Samsung het afgelopen kwartaal voor de vijfde keer op rij mindere resultaten boekte, verwacht het bedrijf betere prestaties voor de mobiele tak in 2015. Dit moet gebeuren met ‘nieuwe materialen, innovatiever design en meer onderscheidende functies’. Ook wordt er gewerkt aan het verbeteren van de efficiëntie van de afdelingen marketing en research & development.

iPhones en Macs verkopen beter

iPhone 6 succes

Over het vierde kwartaal van 2014 heeft Apple een omzet van 74,6 miljard dollar geboekt. Dat kwam niet alleen door de toegenomen populariteit van de iPhone, maar ook dankzij de toenemende verkoop van Macs. In totaal werden daarvan 5,5 miljoen stuks verkocht. De verkoop van de iPad daalde met 17,7 procent tot 21,4 miljoen stuks, al gaat het apparaat volgens Tim Cook nog steeds een zonnige toekomst tegemoet.

Afgelopen november ging het miljardste iOS-toestel over de toonbank: de 64GB iPhone 6 Plus.

Lees meer over Apple

Bron: Samsung
Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen