Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Waarom de livestream van het iPhone 6 event een drama was

Rutger Otto
10 september 2014, 10:12
2 min leestijd
Waarom de livestream van het iPhone 6 event een drama was

Iedereen die gisteren probeerde mee te kijken naar de livestream van Apples iPhone 6 evenement, had last van vastlopers, maar hoe kwam dat?

iPhone 6 stream: een ramp

Sinds lange tijd stond Apple gisteren toe dat de onthulling van de nieuwe iPhone live werd uitgezonden. Maar toen de iPhone 6 stream om 19:00 uur Nederlandse tijd gisteren van start ging, bleef de livestream achter met haperingen en vastlopers. Het leidde tot een grote massa boze mensen op de social media. De livestream was een regelrechte ramp.

Maar hoe kan dat? Apple heeft er bij dergelijke livestreams nooit last van. Tijdens de WWDC dit jaar, waar iOS 8 werd geïntroduceerd, verliep alles veel soepeler. Keken er simpelweg meer mensen en konden de servers het niet aan?

Het ligt aan Apple

iphone 6 stream k

Nee, zegt The Loop, die uitzocht waar we deze miskleun van een livestream aan te wijten hadden. Apple heeft gisteren aanpassingen gedaan aan de website, waardoor het mis ging. Zo werd er een JSON (JavaScript Object Notation) code aan de hoofdpagina toegevoegd. Kort gezegd werd daarmee het interactieve element onder de livestream ingeladen; een verzameling van tweets over het evenement. Dit zorgde ervoor dat de pagina elke paar milliseconde vroeg om te verversen. Daarmee kon de website niet gebruik maken van het tijdelijk geheugen. Het had een enorme impact op het laden van de pagina en de stream tot gevolg.

Volgens The Loop werd de content van het interactieve element via Amazons S3 cloud opslagdienst gehost, maar niet op een correcte wijze. Alle aanvragen van data kwamen op één plek uit, wat zorgde voor overbelasting.

Werkte de livestream eindelijk wel, dan was geregeld een Chinese tolk te horen die dwars door de presentatie heen sprak. Ook in de vertaling liet Apple het dus afweten.

Alles ging mis

Kortom, het falen van de livestream lag aan verkeerde codering, de videospeler, het gebruikmaken van slechts één opslagplek in Amazons S3 cloud, de vertaling en het vernieuwen van de pagina. Het besluit om zelf een soort liveblog bij te houden was leuk, maar Apple heeft dit plan simpelweg niet goed uitgedacht en voorbereid.

iPhone 6 bestellen

De iPhone 6 is als los toestel verkrijgbaar vanaf 699 euro voor het 16GB-model en is daarmee 100 euro goedkoper dan zijn grotere broer, de iPhone 6 Plus. Tele2 heeft op dit moment de scherpste prijzen gevolgd door Vodafone. We zetten de goedkoopste iPhone 6 abonnementen hieronder voor je op een rijtje waarbij je het toestel gratis krijgt:

iPhone 6 Plus bestellen

De iPhone 6 Plus heeft los een fikse prijs, namelijk 949 euro. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om de nieuwe iPhone voor een lagere prijs in huis te halen. Je kunt de iPhone 6 Plus bestellen in combinatie met een aantal verschillende abonnementen. De iPhone 6 Plus in combinatie met een Tele2 abonnement is momenteel het meest voordelig:

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu