‘iPhone 6 scherm zal niet gebogen zijn’

Roel van Hout
23 december 2013, 10:04
1 min leestijd
‘iPhone 6 scherm zal niet gebogen zijn’

De geruchten doen al lang de ronde, maar het lijkt erop dat het iPhone 6 scherm niet gebogen zal zijn: de productiecapaciteit ligt nog te laag.

Dat meldt de Koreaanse krant The Korea Herald. De enige producenten van flexibele schermen zijn Samsung en LG, en die kunnen op dit moment niet eens aan hun eigen vraag voldoen, laat staan leveren aan een externe partij.

Samsung zou daardoor zelfs de Samsung Galaxy S5, het aankomende toptoestel van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant, niet van een gebogen scherm kunnen voorzien. Apple komt daardoor dus niet achter te liggen op de concurrentie.

iPhone 6 scherm is recht, iPhone 6s/iPhone 7-scherm wellicht gebogen?

Een analist van Shinhan Investment noemt 2015 echter wel plausibel. Dat betekent dat de eventuele iPhone 6 of iPhone 7 waarschijnlijk wel een gebogen scherm zou kunnen hebben – tenzij Apple tegen die tijd iets anders heeft bedacht, maar dat valt nog te bezien. Als je je dus al zat te verheugen op een gebogen iPhone 6: helaas, je zult nog even geduld moeten hebben.

Natuurlijk is er tot die tijd meer dan genoeg te genieten op iPhone-gebied. Zeker nu het uiterlijk van de iPhone niet op die manier spectaculair lijkt te veranderen, kun je met een gerust hart een iPhone 5S kopen of een iPhone 5C kopen!

→ Alles over dit aankomende Apple-toestel lees je op de iPhone 6-overzichtspagina.

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's