‘iPhone 6 scherm wordt groter en krijgt een hogere resolutie’

15 januari 2014, 10:36
1 min leestijd
‘iPhone 6 scherm wordt groter en krijgt een hogere resolutie’

De eerstvolgende iPhone zal beschikken over een scherm van 4,7 inch of eentje van 5,5 inch, zo betoogt onderzoeksbureau DisplaySearch. Deze voorspelling strookt met een eerder gerucht dat de iPhone 6 behuizing mogelijk groter en dunner wordt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 scherm: twee varianten

iWatch concept iPhone 6 scherm

DisplaySearch geeft twee mogelijkheden voor het iPhone 6 scherm. De versie met 4,7 inch zou kunnen beschikken over een resolutie van 1600 bij 900 pixels, terwijl het scherm van de grotere ‘high-end’ iPhone mogelijk een resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft. Bij laatstgenoemde komt dat neer op een pixeldichtheid van 401 ppi, aanzienlijk scherper dan de 326 ppi van de iPhone 5S. Het huidige toptoestel van Apple heeft een 4 inch-scherm met een resolutie van 1136 bij 640 pixels.

→ Alles over de iPhone 6 lees je op de overzichtspagina.

Een andere interessante voorspelling die DisplaySearch doet is dat de iWatch, het slimme horloge van Apple waar nog vrijwel niets over bekend is, zo maar zou kunnen beschikken over een flexibel amoled-scherm. Deze schermtechnologie wordt bij veel smartphones en camera’s toegepast en zorgt voor scherpere en heldere weergave. Amoled-schermen zijn in direct zonlicht tevens beter afleesbaar.

De laatste Apple-voorspelling van DisplaySearch heeft betrekking op de eerstvolgende iPad. Volgens het onderzoeksbureau beschikt deze over een groter 12,9 inch-scherm met een resolutie van 2732 bij 2048 pixels. In vergelijking met de huidige iPad Air zou de pixeldichtheid bij het nieuwe model ongewijzigd moeten zijn.

Het laatste nieuws over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu