De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

5 zaken die we tot nu toe weten over het iPhone 6 scherm

Rutger Otto
11 augustus 2014, 12:31
2 min leestijd
5 zaken die we tot nu toe weten over het iPhone 6 scherm

Als we de meest recente geruchten mogen geloven, dan kunnen over een maand of twee eindelijk aan de slag met de iPhone 6. In dit artikel belichten we een belangrijke verandering in het nieuwe vlaggenschip: het scherm.

Lees verder na de advertentie.

1. Grotere modellen

iphone 6 scherm

Naar verwachting kondigt Apple twee verschillende iPhones aan in september, die beide groter zullen zijn dan de huidige iPhone 5 en iPhone 5S. Volgens de iPhone 6 scherm geruchten verschijnt er een model met 4,7-inch scherm en een toestel met een 5,5-inch scherm. Een stuk groter dan de 4-inch schermen die we momenteel gewend zijn dus.

2. Saffier of niet?

saffier

Een van de andere grote iPhone 6 scherm geruchten is dat het beeldscherm van saffierglas wordt gemaakt. Dat glas is nog sterker dan het Gorilla Glass wat momenteel wordt gebruikt. Saffier is één van de sterkste materialen op aarde en wordt gevonden in edelstenen. Alleen kristal is harder. Een saffieren scherm betekent dat je niet meer bang hoeft te zijn voor krassen. Omdat Apple echter problemen zou hebben met de productie van dit soort schermen, zou het ook kunnen dat een materiaal wordt gebruikt dat net niet zo sterk is als saffier, maar wat daar wel in de buurt komt.

→ Lees ook deze vier dingen die je over saffierglas moet weten.

3. Betere helderheid

Hoewel de concurrentie gebruik maakt van schermtechnieken zoals AMOLED om de beeldkwaliteit te verbeteren, blijft Apple waarschijnlijk bij LCD. Toch kan het bedrijf de kleuren beter maken en het scherm helderder maken, als Apple toch saffierglas gebruikt voor de iPhone 6, want dat laat meer licht door.

4. Hogere resolutie

iphone 6 kopen vliegtuig

De iPhone 5S heeft een resolutie van 1136 x 640 pixels, maar aangezien het scherm groter wordt, moet ook de resolutie worden opgekrikt om alles scherp in beeld te krijgen. Voor de 4,7-inch versie wordt een scherm met 1600 x 900 pixels verwacht, de iPhone 6 met 5,5-inch display zal waarschijnlijk voorzien worden van een full hd-scherm. De grote iPhone gaat naar verluidt de iPhone 6L heten.

5. Dunnere schermranden

iphone 6 trilfunctie

Apple werkt aan grotere schermen die verder tot de rand moeten doorlopen. Eerder gingen zelfs geruchten dat het scherm helemaal tot de rand zou lopen, maar dat lijkt niet het geval te zijn. De toestellen worden behoorlijk fors, want naast het schermdiagonaal integreert Apple ook weer een homeknop met Touch ID en een speaker met frontcamera in de voorzijde van het toestel, wat de iPhone 6 nog langer maakt dan zijn concurrenten. Zeker het 5,5-inch model kan een forse phablet worden.

Lees meer over de iPhone 6

Wil je meer te weten komen over Apples aankomende toptoestel, check dan de iPhone 6 overzichtspagina. Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot de smartphone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu