De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Patent versterkt gerucht dat iPhone 6 saffierglas krijgt

Wouter Nijsen
5 april 2014, 15:58
1 min leestijd
Patent versterkt gerucht dat iPhone 6 saffierglas krijgt

Het gerucht dat Apple voor de iPhone 6 Gorilla Glass verruilt voor saffierglas, wordt vrijdag opnieuw versterkt. Het doorgaans betrouwbare Patently Apple ontdekte een patent in het bezit van Apple dat beschrijft hoe de productie van saffierkristal tot stand komt.

Lees verder na de advertentie.

Amerikaanse saffierfabriek

Daarmee laat Apple wederom doorschemeren dat het enthousiast is over het krasbestendige beschermlaag. In het patent wordt omschreven hoe het massale hoeveelheden saffier kan produceren.

Daarvoor wil Apple in de Amerikaanse saffierfabriek gebruik maken van speciale groeikamers waarin de edelsteen tot stand wordt gebracht. Met het verhitten van een bepaald soort materiaal komt er een kristallisatieproces op gang, waarna uiteindelijk saffier ontstaat.

→ Meer weten? Lees ons artikel over de iPhone met saffierglas en wat dit mogelijk betekent.

Eerder deze week werd bekend dat Apple en partner GT Advanced Technologies mogelijkheden aan het bekijken zijn om hun werkzaamheden in de saffierfabriek in Arizona uit te breiden. Mogelijk om de productie van de iPhone 6 met saffierglas te versnellen, al wordt er ook gesproken over het bestaan van een iWatch met saffierglas.

Grote iPhone 6 met saffierglas?

grote iPhone 6 release

In februari meldden we al dat Apple aan twee nieuwe iPhones werkt: een 4,7 inch variant en een grote iPhone 6 met een display van 5,5 inch. Eén van de twee toestellen zou volgens de Taiwanese krant Economic Daily News uitgerust zijn met saffierglas als beschermlaag.

→ Lees meer over het aankomende Apple-toestel op de iPhone 6-overzichtspagina.

Apple experimenteerde voor het eerst met saffierglas met de iPhone 5, waarmee het de camera van de beschermlaag heeft voorzien. Bij de 5S is saffierglas ingezet om de vingerafdrukscanner te beschermen.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu