Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Apple zag op het laatste moment af van iPhone 6 met saffierglas’

Rutger Otto
8 oktober 2014, 10:28
2 min leestijd
‘Apple zag op het laatste moment af van iPhone 6 met saffierglas’

Op het laatste moment besloot Apple dat het iPhone 6 scherm geen saffierglas kreeg, toen het bedrijf erachter kwam dat het materiaal niet zo sterk bleek als gedacht.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 links

Dat meldt althans de Wall Street Journal, dat anonieme bronnen heeft gesproken. De krant meldde (achteraf foutief) dat Apple de iPhone 6 met saffierglas zou uitrusten. Blijkbaar is Apple na die aankondiging toch op andere gedachten gekomen, want uiteindelijk werden de iPhone 6 en iPhone 6 Plus vlak voor de lancering nog voorzien van ander (sterk) glas.

iPhone 6 saffierglas

Apple was volgens de Amerikaanse krant wel degelijk van plan om iPhone 6 saffierglas te gebruiken, maar verschillende testen wezen uit dat de synthetische schermen sneller barstten dan ander gehard glas. Saffier zou juist enorm sterk moeten zijn, want de edelsteen is veel krachtiger dan glas. Echter, het synthetische saffier dat Apple maakte, bleek die sterkte niet te kunnen evenaren.

Faillissement GT Advanced Technologies

GT Advanced Technologies, de saffierleverancier van Apple, vroeg maandag faillissement aan. Dat komt volgens bronnen van de Wall Street Journal omdat ze hun betalingen niet meer konden voldoen. GT schreef in kwartaalrapport eerder nog dat het een grote betaling van 139 miljoen dollar zou krijgen van een klant. Dat zou volgens de Wall Street Journal Apple geweest zijn. Het bedrijf uit Cupertino betaalde maar 439 miljoen dollar in plaats van 578 miljoen dollar om de nieuwe saffierfabriek te betalen.

Doorstart

GT zegt nog zo’n 85 miljoen dollar aan contanten te hebben. Volgens CEO Tom Gutierrez is de aanvraag van het faillissement niet het einde van het bedrijf. GT probeert extra financiering te trekken, zodat een doorstart mogelijk wordt. Interessant is overigens wel dat de CEO een dag voor de aankondiging van de iPhone 6 meer dan 9000 aandelen verkocht voor 160 duizend dollar. De prijs van die aandelen zakte flink in, toen bekend werd dat de nieuwe iPhones geen saffierschermen zouden krijgen. Overigens zal de productie van de Apple Watch volgens de Wall Street Journal geen last van het faillissement ondervinden.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's