De eerste iPhone 6 reviews zijn binnen: lees alle indrukken – update

Rutger Otto
17 september 2014, 11:20
3 min leestijd
De eerste iPhone 6 reviews zijn binnen: lees alle indrukken – update

De grootste media hebben de iPhone 6 al kunnen testen en de eerste indrukken staan inmiddels online. Lees snel wat de reacties zijn.

Op het iPhone 6 evenement van Apple afgelopen 9 september kreeg een aantal media een previewmodel van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus meteen mee naar huis. Het embargo is inmiddels verlopen, waardoor er in één klap een hoop iPhone 6 reviews online staan. Wij zetten er een paar op een rij.

Update: je kunt nu ook onze uitgebreide iPhone 6 review lezen!

Re/code: ‘iPhone 6 is een winnaar’

iphone 6 reviews

Walt Mossberg van de website Re/code, noemt het grotere formaat ‘een noodzakelijke inhaalslag’. Beter om te weten echter is dat hij het ‘de beste smartphone op de markt’ vindt. Niet alleen een goede upgrade voor Apple-gebruikers, maar eigenlijk voor iedereen. De batterij gaat verrassend lang mee, met 14 tot 15 uur een stuk langer dan zijn voorganger. Een suggestie van Mossberg: “gebruik een hoesje”. Tijdens het testen viel de iPhone 6 uit zijn handen en het scherm zat vol met barsten.

The Verge: ‘Geweldig scherm’

David Pierce en Nilay Patel van The Verge zijn erg te spreken over het scherm van de nieuwe iPhones. “Het is perfect afgewerkt. Dingen bewegen met mijn vinger voelde nooit beter, het werkt organisch en natuurlijk en het voelt typisch Apple.” De iPhone 6 Plus is even groot als de Samsung Note 3, maar ‘voelt groter aan’. De grote iPhone 6 is volgens The Verge wel ‘de eerste iPhone die beter aanvoelt en er beter uitziet in een hoes’. Niet alleen omdat het de uitstulping van de cameralens afvlakt, ook omdat de aluminium achterkant heel glad aanvoelt.

Engadget: ‘Dunner is beter’

Beide iPhones zijn dunner dan de iPhone 5S. Een goede zaak, volgens Engadget, want ‘grotere iPhones zouden minder goed aanvoelen als ze dezelfde vorm hadden als de iPhone 5S‘. Schrijver Brad Molen verkiest de iPhone 6 boven de iPhone 6 Plus, simpelweg omdat ‘het toestel net zo gemakkelijk vasthoudt als de iPhone 5S, de randen snijden ook niet zo in je vingers’. Allebei de schermen zijn prachtig IPS Retina HD, maar de Plus is nog mooier dan de iPhone 6.

iPhone 6

TechCrunch: ‘iPhone 6 Plus werkt bijna als een iPad mini’

Darrell Etherington van TechCrunch gebruikt zijn iPhone 6 Plus het meest met twee handen maar vindt dat geen probleem. “De Plus werkt bijna als een iPad mini, maar dan eentje die in je broekzak past en waarmee je kan bellen.” Ook roemt Etherington de mooie, metalen achterkant, die meer een geheel vormt dan ooit.

The New York Times: ’iPhone 6 Plus is erg groot’

iPhone 6 specificaties

Volgens Molly Wood is de 4,7-inch versie van de iPhone 6 in werkelijkheid geen enorm groot toestel. “De iPhone 6 Plus daarentegen… dat is een grote smartphone.” In vergelijking met andere telefoons heeft de iPhone 6 een rechte achterkant, die ‘best wel glad is’. Uitkijken dat je hem niet laat vallen dus. De Plus is voorzien van een functie, waardoor het scherm helemaal naar de onderste helft van het toestel wordt geprojecteerd, voor bediening met één hand. De horizontale modus lijkt op die van de iPad – zelfs het homescreen kan nu horizontaal gedraaid worden. Toch vindt Wood de iPhone 6 Plus wel erg groot. Volgens haar haalt Apple er ook te weinig uit in vergelijking met wat de concurrentie biedt.

iPhone 6 reserveren

Het De 4,7 inch  iPhone 6 is verkrijgbaar vanaf 699 euro als los toestel voor het 16GB-model en is daarmee 100 euro goedkoper dan de iPhone 6 Plus. Tele2 heeft op dit moment de scherpste prijzen, gevolgd door Vodafone. Hieronder vind je de beste aanbiedingen met een gratis iPhone 6.

iPhone 6 Plus reserveren

Ook de grotere iPhone 6 Plus is al te reserveren. De prijs voor een los toestel is behoorlijk fors, maar je hebt ook de optie om de Plus voor een lagere prijs in huis te halen in combinatie met een abonnement. Check daarvoor onderstaande aanbiedingen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot de nieuwe iPhones. Op de toestelpagina’s van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kun je terecht voor alle specs, features en het laatste beeldmateriaal.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu