Nieuwe iPhones goed voor recordaantal reserveringen

Wouter Nijsen
15 september 2014, 17:10
2 min leestijd
Nieuwe iPhones goed voor recordaantal reserveringen

Het is bijna een traditie, maar er zijn weer een recordaantal iPhone 6 reserveringen geplaatst. Apple maakte een aantal dagen geleden al bekend dat ze een recordaantal pre-orders hadden ontvangen en nu zijn ook cijfers bekend.

Lees verder na de advertentie.

Recordaantal pre-orders sinds de originele iPhone

iPhone 6 reserveringen

Vier miljoen iPhone 6 reserveringen zijn er in de eerste 24 uur geplaatst, zo meldt Apple. Dit is het hoogste aantal reserveringen binnen 24 uur sinds de lancering van de originele iPhone. Het grote aantal pre-orders overtreft ook de voorraad van Apple, maar het bedrijf belooft dat een groot gedeelte nog deze maand verwerkt en bezorgd wordt. Helaas wordt ook een fors aantal reserveringen pas in oktober verwerkt.

Hoeveel exemplaren van de iPhone 6 en 6 Plus in Nederland beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Mocht je per se als een van de eersten aan de slag willen met de nieuwe iPhone, dan is het zaak om op tijd je pre-order te plaatsen of vroeg bij een Apple Store in de rij te gaan staan.

Lees ook: Apple fluit Nederlandse webshops terug om iPhone 6 voorverkoop.

De iPhone 6 in Nederland bestellen

Aankomende vrijdag vindt release van de nieuwe iPhones in onder andere Duitsland en de VS plaats. In  Nederland en België moeten we een weekje langer wachten. Vanaf 26 september verschijnt de iPhone 6 in ons land en kunnen we eindelijk aan de slag met Apple’s nieuwe vlaggenschip. Ditmaal hebben we de keuze uit zowel een ‘normale’ iPhone 6, als de grotere iPhone 6 Plus. De vanafprijs van de reguliere iPhone 6 is – net als zijn voorgangers – 699 euro voor het 16GB-model. Voor het 64GB- en 128GB-model betaal je respectievelijk 799 en 899 euro.

De prijs van de iPhone 6 Plus ligt iets hoger en begint bij 799 euro voor het 16GB-model. Wil je meer opslagruimte tot de beschikking, dan betaal je uiteraard meer: het 64GB-model kost 899 euro en voor het 128GB-model moet je een forse 999 euro neerleggen.

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

Lees het laatste iPhone 6-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu