‘iPhone 6 reserveren vanaf 19 september mogelijk’

Gijs Ettes
2 september 2014, 11:55
2 min leestijd
‘iPhone 6 reserveren vanaf 19 september mogelijk’

De iPhone 6 reserveren is vanaf 19 of 20 september mogelijk, zo laten anonieme bronnen uit de telecomwereld desgevraagd weten aan iPhoned. Afgaande op eerdere pre-orderdata lijkt 19 september de meest aannemelijke datum van de twee.

Tip: door je nu aan te melden voor de KPN mail-alert ben je als eerste op de hoogte van de iPhone 6 (verleng)aanbiedingen en prijzen!

iPhone 6 reserveren? Dit moet je weten

iphone 6 reserveren

De Nederlandse pre-orders voor de iPhone 6 starten dus vrij rap na de officiële onthulling van het nieuwe Apple-toestel. De telefoon wordt hoogstwaarschijnlijk op 9 september (19.00 uur Nederlandse tijd) gepresenteerd, samen met de iWatch, Apple’s slimme horloge waarover nog weinig concreet bekend is. De vanafprijs wordt geschat op 699 euro, net als het geval bij de eerdere topmodellen van Apple. Naar verwachting wordt er ook een model met 128GB aan opslag geïntroduceerd, die een fors hoger prijskaartje heeft.

Verder verschijnt de iPhone 6 waarschijnlijk in twee formaten met een 4,7 inch-scherm en een 5,5 inch-scherm. Beide iPhones beschikken volgens de laatste geruchten over nfc-chip voor contactloos betalen. Verantwoordelijk voor deze chip is het Nederlandse bedrijf NXP, dat twee vestigingen in Eindhoven en Nijmegen heeft. Ook de M7-coprocessor die te vinden is in de iPhone 5S is door NXP ontwikkeld.

iphone 6 opgemeten

Tot slot worden de nieuwe iPhones een stukje dunner dan hun voorgangers en zijn de schermranden iets meer afgerond. De camera is sterk verbeterd; deze beschikt naar verluid over optische beeldstabilisatie, een groter diafragma en een Sony Exmor IMX220-sensor met 13 megapixels. Om de iPhone toch nog gemakkelijk bedienbaar te houden, verhuist de powerknop van de bovenkant naar de zijkant. De volumeknoppen zijn op hun beurt langwerpig in plaats van rond.

De iPhone 6 draait op iOS 8, het nieuwe besturingssysteem voor Apples mobiele apparaten. De nieuwe iOS-versie brengt onder andere widgets, een slimmer toetsenbord en verbeteringen voor de camera, iMessage en e-mail met zich mee.

iPhone 6 bestellen

De iPhone 6 is als los toestel verkrijgbaar vanaf 699 euro voor het 16GB-model en is daarmee 100 euro goedkoper dan zijn grotere broer, de iPhone 6 Plus. Tele2 heeft op dit moment de scherpste prijzen gevolgd door Vodafone. We zetten de goedkoopste iPhone 6 abonnementen hieronder voor je op een rijtje waarbij je het toestel gratis krijgt:

iPhone 6 Plus bestellen

De iPhone 6 Plus heeft los een fikse prijs, namelijk 949 euro. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om de nieuwe iPhone voor een lagere prijs in huis te halen. Je kunt de iPhone 6 Plus bestellen in combinatie met een aantal verschillende abonnementen. De iPhone 6 Plus in combinatie met een Tele2 abonnement is momenteel het meest voordelig:

Lees meer iPhone 6-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu