‘Nieuwe iPhone beter te repareren dan voorgangers’

Rutger Otto
22 september 2014, 10:23
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone beter te repareren dan voorgangers’

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn gemakkelijker te repareren dan de iPhone 5C en 5S.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt iFixit, de Australische website voor doe-het-zelf reparaties. iFixit opende de toestellen en zag dat de nieuwe iPhones van binnen gemakkelijker in elkaar zitten. De iPhone 6 en 6 Plus kregen een reparatiescore van 7 uit 10. Dat is hetzelfde punt als de iPhone 5 kreeg in 2012, maar een punt hoger dan de iPhone 5C en 5S vorig jaar scoorden.

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

iPhone 6 reparatie

De verbetering zit hem voornamelijk in het feit dat de batterij ditmaal simpeler te verwijderen is en dat de kabel van de vingerafdrukscanner slimmer in het toestel is verwerkt. In de iPhone 5S trok je die nogal snel los bij een reparatie.

“De batterij is vrij eenvoudig te bereiken”, schrijft iFixit. Je hebt er een speciale pentalobe schroevendraaier voor nodig, om de schroefjes los te draaien die Apple al sinds de iPhone 4 in haar toestellen gebruikt. Er is nog wel enige kennis nodig om de zelfklevende onderdelen te vervangen, maar volgens iFixit zal dat weinig problemen opleveren.

“De kabel van de vingerafdrukscanner is anders in het toestel gelegd, waarmee een groot reparatieprobleem van de iPhone 5S is opgelost”, schrijft iFixit. “De telefoon is nu veel veiliger open te maken.”

Grote accu iPhone 6 Plus

Toen iFixit de telefoons geopend had, keek het bedrijf meteen even naar de batterijen die in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn gemonteerd. Vooral die van de iPhone 6 Plus is met 2915 mAh enorm. Volgens de eerste gebruikerservaringen gaat het grote toestel dan ook bijna twee dagen mee. De reguliere iPhone 6 moet het helaas met een stuk kleinere batterij doen. Die telt slechts 1810 mAh, wat niet echt een verbetering is.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen