Duitse provider ‘verklapt’ iPhone 6 releasedatum: 19 september – update

Rutger Otto
27 mei 2014, 17:06
2 min leestijd

Niemand weet de precieze iPhone 6 releasedatum zeker, maar de Duitse provider Deutsche Telekom zou melden dat het toestel 19 september op de markt verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 releasedatum

Deutsche Telekom zou contact opnemen met mensen van wie het abonnement bijna verloopt en hen melden dat de iPhone 6 op 19 september gelanceerd wordt. Op die manier hoopt de provider (waarvan T-Mobile onderdeel is) aflopende contracten te kunnen verlengen en dus klanten over te halen om bij hen te blijven.

Update: iPhone-fabrikant Foxconn zou al in juli starten met de productie van de 4,7 inch-versie, terwijl de productie van het grotere 5,5 inch-model in augustus zou aanvangen. Dat meldt Digitimes.

Logische datum

Hoewel de mensen bij Deutsche Telekom zouden melden dat de iPhone 6 op 19 september uitkomt, is er nog geen officiële datum bekend gemaakt door Apple zelf. Voor zo’n bekendmaking is het simpelweg nog te vroeg. Het zou overigens niet vreemd zijn als blijkt dat de iPhone 6 inderdaad op die datum uitkomt, want 19 september zou in lijn liggen met de lancering van iPhones in afgelopen jaren.

Apple brengt de iPhone traditiegetrouw op vrijdagen uit, en dit jaar valt 19 september op een vrijdag. In dezelfde week bracht Apple vorig jaar de iPhone 5S en de iPhone 5C uit. Dat was toen op 20 september. De iPhone 5 kwam in 2012 op 21 september op de markt. Het jaar ervoor was Apple een paar weken later, namelijk op 14 oktober 2011.

iPhones altijd later in Nederlandse winkels

In Nederland zullen we waarschijnlijk weer een tijdje moeten wachten. Ons land hoort niet bij de eerste landen die de nieuwe iPhones verkopen, in tegenstelling tot Duitsland en onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Als de iPhone 6 inderdaad op 19 september uitkomt, kunnen we verwachten dat Apple het toestel rond 9 september aankondigt. De laatste jaren presenteerde Apple hun iPhones altijd tien dagen voordat hij in de winkels lag.

Geruchten over de iPhone 6

Volgens geruchten komt Apple dit jaar met twee grotere iPhones op de proppen, één met een 4,7-inch display en een nog groter toestel met een 5,5-inch scherm. Het toestel moet een stuk dunner zijn dan de iPhone 5-modellen met afgeronde hoeken. Lees alles over de iPhone 6 in onze round-up.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen