‘iPhone 6 release in september, twee varianten zo goed als zeker’

Gijs Ettes
28 maart 2014, 9:30
1 min leestijd
‘iPhone 6 release in september, twee varianten zo goed als zeker’

De gezaghebbende Japanse krant Nikkei meldt dat de iPhone 6 releasedatum zo goed als zeker in september zal plaatsvinden. Daarnaast zullen er twee varianten van het toestel verschijnen. Nikkei baseert zich op anonieme bronnen bij Apple en de geruchten komen overeen met eerdere berichten over een kleine en grote iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 releasedatum

Volgens Nikkei zijn de producenten van de onderdelen van de iPhone 6 – waaronder het scherm, de chips en de vingerafdrukscanner – gestart met het opschroeven van hun productie. Massaproductie zou dan in april en juni aanvangen, waarna het toestel in september aan winkels wordt geleverd.

De Japanse krant meldt verder dat het nieuwe Apple-toestel in twee varianten met een scherm van 4,7 en 5,5 inch zal verschijnen. Daarmee zijn ze groter dan de iPhone 5S en iPhone 5C die Apple momenteel voert. Ook moet de resolutie aanzienlijk hoger zijn (voorheen 1136 bij 640 pixels). Wij verwachten een schermresolutie van tenminste 1080p; dezelfde als die te vinden is in de toptoestellen van Samsung en LG.

Eerder voorspelde Nikkei overigens de verkoopdatum van de iPhone 5S al goed; mogelijk heeft de Japanse krant het ook nu weer bij het juiste eind. Voor meer informatie over het nieuwe Apple-toestel kun je terecht op de iPhone 6-pagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu