iPhone-leverancier onthult quad hd-scherm, mogelijk in iPhone 6
Wouter Nijsen

Japan Display, één van de schermleveranciers van de iPhone, heeft een nieuw 5.5-inch scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels in de pijplijn zitten. De afmetingen van het quad HD-scherm komen overeen met die van de vermoedelijk grote iPhone 6, wat erop duidt dat de leverancier het gaat inzetten voor het komende toptoestel van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iphone 6 quad hdHet nieuwe display gaat binnenkort al in massaproductie. Ook dat zou kunnen betekenen dat Japan Display zijn scherm in de nieuwe iPhone gaat verwerken. Geruchten doen namelijk de ronde dat de iPhone 6 productie volgende maand begint, zodat het de release in september kan halen. Volgens de laatste berichten zou fabrikant Foxconn dit jaar 90 miljoen toestellen aan Apple willen leveren.

Het doorgaans betrouwbare 9To5Mac vraagt zich hardop af of dit het volgende iPhone-scherm wordt. Volgens de site is niets zeker, maar het lijkt er sterk op dat Japan Display mogelijk weer een rol gaat spelen in de totstandkoming van het nieuwe toestel. Voor welk toestel is nog de vraag. Het lijkt aannemelijk dat Apple twee verschillende versies van de iPhone 6 gaat uitbrengen.

Kleine en grote iPhone 6

iphone 6 quad hdMogelijk werkt ook LG aan een scherm voor Apple. Analisten stellen dat zij aan de 4,7 inch versie werken, en dat Japan Display het grotere scherm voor zijn rekening neemt. Beide schermen zijn groter dan de iPhone 5S en iPhone 5C die Apple momenteel voert.

Volgens recente geruchten wordt de iPhone 6 extreem dun (5,58 millimeter) en voorzien van een sensor om de druk, temperatuur en luchtdruk te meten. De iPhone 6 release staat voor nu op september.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.