Psst, zeldzaam iPhone 6 prototype kopen? Ga naar eBay!

Rutger Otto
6 oktober 2014, 8:52
2 min leestijd
Psst, zeldzaam iPhone 6 prototype kopen? Ga naar eBay!

Op veilingsite eBay staat een ‘zeldzaam iPhone 6 prototype’ waar flink op geboden wordt. De teller staat momenteel op ruim 60 duizend dollar.

Lees verder na de advertentie.

Heb je jouw favoriete 64GB iPhone 6 misgegrepen bij de Apple Store, heb je geld teveel en wil je iets speciaals? Op eBay wordt een iPhone 6 prototype aangeboden met eveneens 64GB aan opslagruimte. Met nog meer dan drie dagen te gaan, staat de teller in elk geval al op ruim 60 duizend euro. Dus een duur grapje is het wel.

iphone 6 prototypeiPhone 6 prototype

Het verhaal? Een klant van telecomaanbieder Verizon kreeg het toestel naar eigen zeggen opgestuurd, toen ze haar contract na twee jaar verlengde. Op de iPhone 6 draait geen iOS 8, maar het werkt in een diagnostische modus voor ontwikkelaars. De foto’s van deze testmodus komen overeen met eerder gelekte prototypes die op dezelfde software draaiden.

Het verkopen en kopen van prototypes is misschien niet helemaal legaal. De verkoopster meldt in haar advertentie dan ook dat ‘Apple deze telefoons niet uit handen geeft’ en dat deze veiling een ‘once in a lifetime kans’ is om in het bezit te komen van een iPhone 6 prototype.

Geen garantie

Op het toestel zijn geen markeringen of tekst te vinden, behalve het woord ‘iPhone’. Aan de onderkant is de telefoon van een rode lightning-poort voorzien. Volgens de verkoopster is dat een duidelijk teken van een prototype. “Ik garandeer niet dat je ermee kan bellen of dat de camera werkt. Wel garandeer ik je dat dit een iPhone 6 met 64GB is, die me door Verizon is opgestuurd.”

iphone 6 prototype

Groot risico

Het verhaal klinkt een beetje vaag en je neemt een enorm risico als je meer dan 60 duizend dollar voor een iPhone 6 prototype betaalt. Voor de politie of douane is een iPhone met een waarde van omgerekend bijna 50 duizend euro namelijk ook meteen verdacht. Daarbij weet je dus niet wat je überhaupt met de iPhone kan. Onze tip: wil je een iPhone 6 met 64GB? Heb dan even geduld tot ze weer op voorraad zijn en koop er gewoon één bij Apple, een officiële verkoper of een telefoonaanbieder.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Categorie: Opmerkelijk
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's