Nu al een iPhone 6 preorder record voor Apple

Rutger Otto
13 september 2014, 14:52
1 min leestijd
Nu al een iPhone 6 preorder record voor Apple

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus gingen gisteren in de voorbestelling bij Apple in negen landen; er werd meteen een record gevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Het is elk jaar hetzelfde liedje. Gaat er een nieuwe iPhone in de verkoop, dan kun je er donder op zeggen dat er een nieuw recordaantal van worden verkocht. Zo ook dit jaar. Aan Re/code heeft Apple laten weten dat er binnen twaalf uur meer iPhones waren gepreorderd dan in andere jaren, maar cijfers werden er niet genoemd.

iPhone 6 preorder record

nederlandse iphone 6

De toestellen werden tijdens een nachtelijke voorverkoop (afhankelijk van de tijdzone) verkocht. “Er is een enorme aandacht voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus geweest”, laat het bedrijf weten. “Tijdens de nachtelijke verkoop is een recordaantal aan toestellen verkocht.”

De Amerikaanse provider en Apple-partner AT&T liet vrijdag al in een statement weten dat er ‘honderdduizenden iPhone 6 preorders’ waren geplaatst. Het iPhone 6 preorder record werd gehaald nadat er in negen landen voorbestellingen geplaatst konden worden: in de Verenigde staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië, Hong Kong, Singapore en Japan. Vorig jaar werden er in het eerste weekend 9 miljoen modellen iPhone 5S en iPhone 5C verkocht.

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

iPhone 6 in Nederland

In Nederland is de iPhone vanaf 26 september te koop. Vroege vogels doen er goed aan bijtijds in de rij te gaan staan bij één van de drie Apple Stores in Nederland; vanaf 8 uur ’s morgens wordt het toestel verkocht. Ook zijn de prijzen voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus in combinatie met een abonnement al bekend. Kijk daarvoor in onze prijsvergelijker voor de beste deals.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 6
iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's