Reddit-gebruiker: ‘iPhone 6 Plus versterkt na aanleiding van bendgate’
Wouter Nijsen

We zijn nog niet van bendgate af. Een gebruiker op Reddit claimt dat de iPhone 6 Plus mogelijk is aangepast na aanleiding van het buig-probleem. Er zouden noemenswaardige verschillen zitten tussen de huidige modellen en die van een paar weken geleden.

Noemenswaardige verschillen

iPhone 6 Plus versterktEen gebruiker op Reddit vergeleek zijn gloednieuwe iPhone 6 Plus met het toestel van zijn vrouw, die kort na de releasedatum werd aangeschaft. Volgens hem zijn er belangrijke verschillen tussen beide toestellen te ontdekken, wat erop zou moeten duiden dat Apple de behuizing van de iPhone 6 Plus versterkt heeft.

Het geluid wat geproduceerd werd wanneer de man op de zij- en achterkant van beide toestellen tikte, verschilt volgens hem behoorlijk. Ook is er een verschil in de afwerking van beide toestellen, waarbij de oude iPhone 6 Plus een stuk gladder is, terwijl de nieuwe 6 Plus steviger aanvoelt. De Reddit-gebruiker ging verder zo ver dat hij met een microscoop door de kleine openingen bij de volumeknoppen keek, wat bij de gebogen modellen vaak de zwakke plek was, en tot de conclusie kwam dat er bij de nieuwe iPhone 6 Plus een klein rood onderdeel geïmplementeerd was. Deze zou het toestel verder moeten verstevigen.

Tot slot werden beide toestellen ook op de weegschaal gelegd, wat resulteerde in een verschil van 21 gram. Nu is de nieuwere iPhone 6 Plus wel een 128GB-versie en de oudere een 16GB-variant, dus het lijkt aannemelijk dat dit het verschil verklaart.

Meer over bendgate

Bendgate ontstond toen een YouTuber de iPhone 6 Plus op video liet te buigen en al gauw stond het hele internet op z’n kop. Apple kwam later met een reactie en gaf aan er slechts negen klachten waren binnengekomen, een in principe verwaarloosbaar aantal in vergelijking met het totale hoeveelheid verkochte toestellen.

Lees meer over de iPhone 6 Plus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.