Apple introduceert reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus ‘Touch Disease’

Thomas Haenen
18 november 2016, 12:05
1 min leestijd
Apple introduceert reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus ‘Touch Disease’

Voor het eerst lijkt Apple de iPhone 6 Plus ‘Touch Disease’ officieel te erkennen. Met een reparatieprogramma biedt het bedrijf een oplossing voor getroffen klanten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 Plus reparatieprogramma

Goedkoop is die oplossing echter niet: Apple verwacht dat klanten 167,10 euro betalen voor de reparatie van hun toestel. Het tarief geldt voor iedereen, of je toestel nou binnen of buiten de garantie valt. Gebruikers met een getroffen iPhone 6 Plus kunnen hun toestel laten repareren door het langs te brengen bij een Apple Store of door het op te sturen.

In augustus doken de eerste klachten rondom de ‘Touch Disease’ op. Gebruikers gaven aan dat hun scherm regelmatig flikkerde en dat het touchscreen minder goed reageerde. Het probleem zou worden veroorzaakt door de Touch IC-chip op het moederbord. Die zou bij getroffen consumenten naar verloop van tijd los gekomen zijn, waardoor het probleem gaandeweg steeds erger wordt.

iphone 6 plus ervaring

Hoewel zowel iPhone 6 als iPhone 6 Plus-bezitters claimen getroffen te zijn, biedt Apple vooralsnog enkel Plus-bezitters een reparatieprogramma aan. Sommige consumenten gingen onlangs over tot een rechtszaak tegen Apple, omdat het bedrijf hun toestellen niet gratis wil repareren.

Met het iPhone 6 Plus reparatieprogramma lijkt Apple die consumenten nog niet echt tegemoet te komen. Het biedt slechts reparaties aan voor een deel van de toestellen, en dan ook nog eens tegen betaling. Bovendien lijkt de fabrikant de schuld in de schoenen van de consumenten te schuiven. Op zijn site claimt Apple dat het probleem enkel opduikt bij consumenten die hun toestel meerdere malen op een harde ondergrond hebben laten vallen. Enkel met flinke druk en stress zou de ‘Touch Disease’ kunnen ontstaan, aldus Apple.

Meer informatie is te vinden op de site van Apple.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone 6 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen