Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Wereldrecord snel sms’en verbroken met een iPhone 6 Plus

Rutger Otto
20 november 2014, 12:28
1 min leestijd
Wereldrecord snel sms’en verbroken met een iPhone 6 Plus

Wie zegt dat je niet snel kan typen met een smartphone? Een Braziliaanse tiener verbrak het wereldrecord snel sms’en met een iPhone 6 Plus.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 Plus record sms’en

Het record werd geregistreerd door Guinness World Records, de maker van het Guinness Book of Records. De jongen. Marcel Fernandes Filho wist in zeventien seconden een Engelse zin met 25 woorden te tikken. Daarmee verbrak hij zijn eigen record van 18.19 seconden, dat hij in mei van dit jaar wist te halen met een Samsung Galaxy S4.

https://www.youtube.com/watch?v=VwxYjgpGrQY

Fleksy

Hij gebruikte daarvoor Fleksy, het alternatieve toetsenbord dat toen alleen nog maar voor Android beschikbaar was. Sinds Apple ook andere toetsenborden toestaat op iOS-apparaten, gebruikte Filho de iPhone 6 Plus om zijn oude record te verbreken. Na enorm hard oefenen is het hem gelukt om een seconde tijdwinst te boeken.

“Ik weet niet zeker waarom ik sneller was op de iPhone”, laat Filho weten. “Het zou aan het verschil in schermgrootte kunnen liggen of aan de reactiesnelheid van het scherm. Ik ben in elk geval blij dat Fleksy nu op allebei de toestellen te gebruiken is.”

Snel typen

Het is in elk geval mooie publiciteit voor de iPhone 6 Plus en Fleksy. Het toetsenbord is gericht op snelheid. Niet alleen omdat Fleksy naar eigen zeggen ‘de beste autocorrectfunctie ter wereld’ heeft, maar ook omdat het veegbewegingen gebruikt. Daarmee zijn acties als spaties invoegen of woorden verwijderen sneller uit te voeren. De app kost 89 cent in de App Store en werkt met iOS 8 of nieuwer.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu