De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple onthult iPhone 6 Plus: alle specs en features op een rij

Gijs Ettes
9 september 2014, 19:11
3 min leestijd
Apple onthult iPhone 6 Plus: alle specs en features op een rij

Apple heeft vanavond de iPhone 6 Plus officieel onthuld. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de langverwachte iPhone, die vanaf 26 september in Nederland verschijnt voor een vanafprijs van 799 euro.

Update 10/9: De iPhone 6 Plus is nu al te bestellen met een abonnement vanaf 58 euro

iPhone 6 Plus officieel: dit moet je weten

9to5-image-2014-09-09-at-1-11-54-pm

Apple heeft vanavond zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus officieel onthuld. Eerstgenoemde heeft een 4,7 inch-scherm, terwijl de Plus het doet met een 5,5 inch-scherm. Het display van het 5,5 inch-model heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels (full-hd). Dat komt neer op een enorm hoge pixeldichtheid van 401 ppi.

Daarnaast heeft de Plus een zogenoemd ‘horizontal display’, wat inhoudt dat je het toestel in langschapmodus kan houden, waarna er meer informatie kan worden getoond op een overzichtelijke manier. Je kunt de weergave vergelijken met die van de iPad in landschapmodus. Het 4,7 inch-model heeft een iets lagere resolutie van 1334 bij 750 pixels. Dit staat gelijk aan een nog steeds bijzonder hoge pixeldichtheid van 326 ppi.

De iPhone 6 Plus wordt beschikbaar in een versie met 16GB, 64GB of 128GB opslag. Er is nooit eerder een iPhone met zoveel opslagruimte verschenen. Standaard is 4G en ondersteuning voor nfc (contactloos betalen) aanwezig.

Sneller en dunner dan ooit

iPhone 6 Plus

Beide smartphones hebben aanzienlijk meer pixels dan de iPhone 5S en beschikken over een vlotte A8-processor en M8-coprocessor (handig voor fietsen, rennen, lopen en het tracken van andere activiteiten). Eerstgenoemde is sneller, maar tegelijkertijd ook 50 procent energiezuiniger dan de processor die je in de iPhone 5S vindt. De grafische chip in de nieuwe iPhone is tot 84 keer sneller dan voorheen.

Bovendien zijn beide iPhones dunner dan ooit. De reguliere iPhone 6 is slechts 6,9 millimeter dik, terwijl de Plus 7,1 millimeter meet.

Vernieuwde camera

iPhone 6 Plus camera

De camera in de iPhone 6 Plus is flink verbeterd en beschikt over optische beeldstabilisatie. Het voordeel hiervan is dat je met de camera van het toestel ook scherpe foto’s schiet als je niet zo’n vaste hand hebt. Foto’s schiet je met een maximale resolutie van 8 megapixels en video’s hebben een resolutie van maximaal 1080p (full-hd). Dankzij de hoge framerate van 30 of 60 frames ogen video’s altijd vloeiend.

Bovendien kun je met de camera van de iPhone 6 Plus filmen in slowmotion, met 120 of 240 beelden per seconde. Dat levert bijzondere video’s op en we kunnen dan ook niet wachten om met de feature aan de slag te gaan.

Aan de voorkant is de vernieuwde FaceTime hd-camera te vinden met een betere sensor en een diafragma van f/2.2. De camera laat meer licht binnen met als gevolg betere selfies en videogesprekken.

Betere accuduur

iPhone 6 accuduur

Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus beschikt over een verbeterde accuduur. Met het 4,7 inch-model kun je bijvoorbeeld 50 uur naar muziek luisteren en 11 uur video’s bekijken, voordat de smartphone weer aan de lader moet.

De Plus doet daar nog een schepje bovenop met 80 uur muziek luisteren en 14 uur video’s bekijken. De 6 en 6 Plus hebben een standby-tijd van respectievelijk 10 en 16 dagen.

Apple Pay

Apple Pay 2

De nieuwe iPhones kunnen overweg met Apple Pay, een nieuw betaalplatform waarmee Apple je portemonnee wil vervangen. Het platform maakt gebruik van de ingebouwde nfc-chip en de vingerafdrukscanner van de iPhone, samen met een chip die Secure Element heet, om zo te garanderen dat je veilig en gemakkelijk betalingen kunt verrichten.

iPhone 6 Plus prijzen en aanbiedingen

De iPhone 6 Plus release vindt op 26 september plaats in Nederland en België. Het toestel kost 799 euro voor het 16GB-model, 899 euro voor het 64GB-model en 999 euro voor het 128GB-model. Bij Studentmobiel, Belsimpel en GSMwijzer is het al mogelijk om de iPhone 6 Plus te bestellen. De beste deal op dit moment is de iPhone 6 Plus in combinatie met een Tele2 . Bekijk hier de verschillende aanbiedingen per webwinkel:

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6 Plus

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de nieuwe iPhone. Voor alle prijzen en koopinformatie verwijzen we je graag door naar onze pagina met iPhone 6 aanbiedingen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen