‘iPhone 6 en 6 Plus spotgoedkoop om te maken’

Wouter Nijsen
24 september 2014, 10:20
2 min leestijd
‘iPhone 6 en 6 Plus spotgoedkoop om te maken’

Uit onderzoek van IHS blijkt dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus relatief goedkoop zijn om te maken. De productiekosten bedragen respectievelijk 155 en 215 dollar, waarmee de winstmarge voor Apple rond de 70 procent ligt.

iPhone 6 Plus kosten hoger dan reguliere iPhone 6

iPhone 6 Plus kosten

De iPhone 6 Plus kosten om de 16GB-versie te maken bedragen 215,60 dollar, wat omgerekend neerkomt op 168 euro. De reguliere 16GB iPhone 6 kost minder om te maken: 200,10 dollar, zo’n 155 euro. Deze prijs bevat niet de research & development-, software-, marketing- en distributiekosten, maar geeft wel een globaal beeld van wat Apple kwijt is aan het maken zijn telefoons. Ter vergelijking: de productiekosten van de iPhone 5S bedragen circa 150 euro en komen dus ongeveer overheen met die van de iPhone 6.

Zoals verwacht is het scherm van de iPhones het duurst om te maken: 35 euro voor de iPhone 6 en bijna 41 euro voor de 6 Plus. Verder kost de camera en batterij van de iPhone 6 Plus iets meer dan bij de reguliere iPhone 6, wat komt door de implementatie van optische beeldstabilisatie. Deze is niet aanwezig bij de iPhone 6.

De verkoopadviesprijs van de iPhone 6 en 6 Plus bedraagt respectievelijk 699 en 799 euro voor het 16GB-model. Het lijkt erop dat Apple per verkochte telefoon behoorlijk wat winst maakt, zeker wanneer gebruikers voor een toestel met meer opslagruimte gaan.

Wat je nog meer moet weten over de iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is de grotere variant van de ‘normale’ iPhone 6 en voorzien van een 5,5 inch scherm. De Plus komt in veel opzichten met zijn kleinere broertje overeen, al zijn er wel enkele verschillen te noemen. Zo heeft het scherm van de iPhone 6 Plus een hogere resolutie, een betere camera en en langere accuduur dan de iPhone 6.

Aankomende vrijdag verschijnen beide toestellen officieel in Nederland. Je moet er echter vroeg bij een Apple Store zijn, want op de reserveringspagina van Apple zijn beide toestellen al volledig uitverkocht. Via onderstaande aanbieders kun je de nieuwe iPhones ook bestellen.

De beste iPhone 6 aanbiedingen

Apple iPhone 6

Apple iPhone 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 225,-

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 114,95

Refurbished

De beste iPhone 6 Plus aanbiedingen

Apple iPhone 6 Plus

Apple iPhone 6 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 249,-

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 149,95

Refurbished

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's