‘Magneten en metaal leveren iPhone 6 Plus cameraproblemen op’

Rutger Otto
15 december 2014, 8:57
1 min leestijd
‘Magneten en metaal leveren iPhone 6 Plus cameraproblemen op’

Het is verschillende gebruikers opgevallen dat accessoires met magneten en metaal problemen veroorzaken bij de optische beeldstabilisatie van de iPhone 6 Plus-camera.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 Plus cameraproblemen

Het gaat om een klein aantal klachten van mensen op het internet. In de video hieronder toont een gebruiker wat er gebeurt als hij zijn magnetische lens op de iPhone 6 Plus aansluit. De optische beeldstabilisator begint te trillen, maar hij krijgt het beeld niet scherp, waardoor een foto nemen onmogelijk wordt.

Het probleem is al sinds de lancering van de iPhone 6 Plus bekend, maar slechts een klein aantal mensen gebruikt zulke accessoires, waardoor de klachten eerder niet in het nieuws kwamen. Niet alleen zouden accessoires met magneten en metaal storing veroorzaken in de optische beeldstabilisator, ook zou de NFC-chip van zowel de iPhone 6 als iPhone 6 Plus erdoor van slag raken. Niet handig, aangezien daarmee in de Verenigde Staten betalingen worden verricht met Apple Pay.

iphone 6 plus cameraproblemen

Storing in NFC

Volgens 9to5Mac heeft Apple achter de schermen in elk geval aan producenten van het Made For iPhone-programma laten weten geen metaal en magneten te gebruiken in accessoires. Dat heeft Apple al vaker gezegd, omdat dit problemen oplevert met het kompas. De optische beeldstabilisator is echter een veel meer gebruikte functie. Na de lancering van de iPhone 6 Plus heeft Apple overigens zwijgend een hulpdocument geüpdatet om gebruikers te waarschuwen voor het gebruik van metaal en magneten.

Om goed gebruik te kunnen maken van NFC en de optische beeldstabilisator is het dus aan te raden om accessoires met metaal en magneten zoveel mogelijk te mijden.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu