‘iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben de beste smartphonecamera’

Gijs Ettes
24 september 2014, 12:43
1 min leestijd
‘iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben de beste smartphonecamera’

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben de beste smartphonecamera ooit, zo blijkt uit een uitgebreide test van het onafhankelijke onderzoeksbureau DxOMark. Ze schieten mooiere foto’s dan de camera van de Galaxy S5.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6 en iPhone 6 Plus camera beste ooit’

De nieuwe iPhones zijn aan diverse cameratests onderworpen en met een uiteindelijke score van 82 punten stoten ze de Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2 van hun topposities. De camera’s werken vooral indruk met de snelle autofocus en beeldstabilisatie. Dankzij de optische beeldstabilisatie bij de iPhone 6 Plus worden ongewenste bewegingen vrijwel perfect gecorrigeerd. De beeldstabilisatie bij de iPhone 6 is niet optisch, maar presteert niettemin prima.

iPhone 6 Plus camera

Verder zorgt de nieuwe camerasensor voor een betere fotokwaliteit, zowel in de buitenlucht als in iets donkere omgevingen. Van artefacten is nauwelijks sprake en op het gebied van witbalans, kleurreproductie en hoeveelheid ruis scoort de camera bij beide iPhones bovengemiddeld. Een volledig overzicht van alle plus- en minpunten is te vinden op de website van DxOMark.

Lees onze iPhone 6 review

Uiteraard hebben we ook zelf de afgelopen dagen de proef op de som genomen. Na honderden foto’s te hebben genomen met de camera van de iPhone 6 kunnen we concluderen dat de camera van het toestel sterk is verbeterd. Hij is direct gebruiksklaar, laat zich gemakkelijk bedienen en schiet fraaie foto’s. Een selectie van onze foto’s vind je hieronder. Ben je benieuwd naar ons uitgebreide oordeel over de nieuwe Apple-telefoon, check dan de iPhone 6 review.

Het laatste nieuws over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu