iPhone 6 Plus-bezitters melden vervelende cameraproblemen
Gijs Ettes

Diverse gebruikers van de iPhone 6 Plus melden dat ze problemen ondervinden met de camera van het toestel. Deze zou niet scherpstellen en stabiliseren, zelfs als de camera volledig stil wordt gehouden.

iPhone 6 Plus camera geeft vertekend beeld

iPhone 6 Plus camera problemenOp het Amerikaanse Apple-forum geven diverse gebruikers aan dat hun iPhone 6 Plus camera niet meer naar behoren werkt, na slechts een aantal weken gebruik. Zo meldt de gebruiker die de foto hiernaast heeft genomen dat de camera onscherp fotografeert, ook na het sluiten van geopende apps, het herstarten van de iPhone en het herstellen van de fabrieksinstellingen.

Andere gebruikers ondervinden problemen bij het nemen van video’s, zoals te zien is in het onderstaande filmpje. De video werd gemaakt door Gaurav Pathak die zijn iPhone 6 Plus naar eigen zeggen nog maar net in gebruik heeft genomen. Het beeld raakt vervormd en er zijn duidelijke klikjes hoorbaar wanneer hij de camera gebruikt. Hieruit valt op te maken dat de kans groot is dat de optische beeldstabilisatie in zijn toestel de boosdoener is. iPhoned heeft Apple Nederland om een reactie gevraagd.

Nieuwe iPhones scoren goed in cameratest

Uit een recente en uitgebreide test van het onafhankelijke onderzoeksbureau DxOMark blijkt niettemin dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus beschikken over de beste smartphonecamera ooit. Ze wekken met name indruk met de snelle autofocus en beeldstabilisatie. Dankzij de optische beeldstabilisatie bij de iPhone 6 Plus worden ongewenste bewegingen vrijwel perfect gecorrigeerd. De beeldstabilisatie bij de iPhone 6 is niet optisch, maar presteert ook prima.

Ervaar jij problemen met de camera van je iPhone 6 (Plus)? Laat het ons weten in de comments!

Het laatste nieuws over de iPhone 6 Plus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.