De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zo zien de iPhone 6 en iPhone 6 Plus er van binnen uit

Rutger Otto
23 november 2014, 11:09
1 min leestijd
Zo zien de iPhone 6 en iPhone 6 Plus er van binnen uit

Aan de buitenkant lijken de nieuwe iPhones op elkaar, maar hoe zit dat aan de binnenkant? Zijn er verschillen en wat is er veranderd ten opzichte van de vorige generatie iPhones.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 Plus binnenkant

De website CNET heeft beide iPhone 6-modellen opengemaakt en kwam tot de conclusie dat er toch behoorlijk wat verschillen in de interne hardware te ontdekken zijn. Handig om te weten is wel dat de nieuwe iPhones gemakkelijk te openen zijn dan de vorige generatie. Nog steeds is een speciale schroevendraaier nodig om de schroefjes aan de onderkant open te krijgen, maar de lintkabel van de homeknop is anders gepositioneerd zodat je niet bang hoeft te zijn dat je die bij het openen kapot trekt.

Aan de binnenkant lijkt de hardware van iPhone 6 en iPhone 6 Plus behoorlijk op elkaar. Zo zit er aan de onderkant een speaker en een Lightning-poort, zit de batterij links en het moederbord rechts. Aan het paneel aan de voorkant zit het display, de selfiecamera en sensoren, de homeknop en de speaker voor koptelefoon.

Verschillen

Hoewel de binnenkanten erg op elkaar lijken, zijn ze niet identiek. Zo heeft de iPhone 6 Plus een ander moederbord dan de iPhone 6 en eerdere iPhones. Bij beide toestellen worden deze kaarten afgedekt door metalen plaatjes waarin de chips gesoldeerd zijn. Andere verschillen zijn de trilmechanismen die er anders uitzien en op andere plekken zitten en natuurlijk de batterij. Die van de iPhone 6 Plus is groter dan die van de iPhone 6.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu