‘Alleen grote iPhone 6 variant komt met 128 GB opslag’

Rutger Otto
26 juni 2014, 9:19
1 min leestijd
‘Alleen grote iPhone 6 variant komt met 128 GB opslag’

De iPhone 6 opslag bedraagt 32 GB en 64 GB, zo meldde een Chinese bron gisteren. Daarmee is niet uitgesloten dat een 16 GB-versie er misschien helemaal niet komt. In plaats daarvan lanceert Apple misschien wel een 128 GB-variant voor de 5,5 inch iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 opslag

Dat meldt althans de Chinese website Wei Feng. De site schrijft dat de kleinere iPhone 6 opslag van de 4,7 inch versie tot de 64 GB loopt. Daarmee zou Apple het verschil tussen de twee modellen willen benadrukken. Mensen die een 5,5 inch iPhone 6 kopen krijgen dan daadwerkelijk een phablet, waarbij alles groter is, zelfs het geheugen.

Exclusief meer opslag voor 5,5 inch iPhone 6

Daarmee neigt Apple met de 5,5 inch versie eveneens richting iPad. Tot nu toe werden iPhones altijd voorzien van maximaal 64 GB aan vrije opslagruimte, terwijl iPads wel met 128 GB beschikbaar waren. De grote iPhone gaat naar verluidt de iPhone 6L heten.

Als Apple inderdaad afstand doet van het 16 GB model en een exclusieve 128 GB variant introduceert voor de grote iPhone 6, betekent dat misschien dat de 4,7 inch iPhone 6 slechts twee opslagvarianten heeft: 32 GB en 64 GB. Dat druist in tegen de trend van Apple om altijd drie verschillende opslaggroottes te bieden bij elk iOS apparaat.

Grote iPhone 6 als premium-model

Het lijkt erop dat, als de geruchten kloppen, Apple een meer premium toestel van de 5,5 inch versie probeert te maken. Eerder kwamen al berichten naar buiten dat alleen de grote iPhone 6 een beeldstabilisator krijgt, waarmee je scherpere foto’s kan nemen.

Naar verluidt krijgt de iPhone 6 een betere camera met 8 megapixels. Ook wordt het toestel dunner dan zijn voorganger, krijgt het een snellere processor en afgeronde schermranden.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu