De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Beide iPhone 6 modellen verkrijgbaar met 128GB opslag’

Rutger Otto
4 september 2014, 17:11
2 min leestijd
‘Beide iPhone 6 modellen verkrijgbaar met 128GB opslag’

De geruchten gingen al een tijdje dat in elk geval één van de twee iPhone 6-modellen beschikbaar zou komen met 128GB opslagruimte. Een nieuwe bron zegt dat de optie er komt voor beide modellen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 opslag

iphone 6 opslag

In een bericht van KGI-analist Ming-Chi Kuo staat dat zowel de 4,7-inch als de 5,5-inch iPhone 6 volgende week met een 128GB opslagmogelijkheid wordt aangekondigd. Het zou kunnen dat Apple het als vierde geheugenoptie aanbiedt bij de iPhone 6. Tot nu toe waren er altijd slechts drie mogelijkheden in opslagruimte. Mocht dat nu weer het geval zijn, dan ligt het voor de hand dat de laagste van 16GB vervalt. Een opslagruimte van 32GB, 64GB en 128GB blijft dan over om uit te kiezen. Het is ook mogelijk dat de 32GB wordt overgeslagen, om het 16GB-model als goedkoopste te blijven verkopen.

iPhone 6 powerknop en cameralens

Kuo voorspelt ook dat de powerknop, die naar de zijkant verhuist, een multifunctionele toets wordt. Daarmee zou je bijvoorbeeld een specifieke app kunnen openen wanneer je hem lang of kort indrukt. Daarnaast zou de iPhone 6 van een barometer voorzien worden om luchtdruk te meten.

Interessant is eveneens dat Kuo denkt dat de cameralens van de iPhone 6 zijn saffieren laag verliest. Hoewel saffier veel krasbestendiger is dan glass, kan het sneller verbrijzelen. Omdat de lens iets uitsteekt, zou het daar volgens Kuo gevoeliger voor zijn. De analist houdt overigens stil of het scherm van de iPhone 6 wel of niet van saffierglas wordt gemaakt.

Aanhoudende productieproblemen

Het bericht van de KGI-analist voorspelt dat beide iPhone 6 modellen op 9 september worden aangekondigd, maar dat de 5,5-inch iPhone 6L later op de markt verschijnt dan de iPhone 4,7-inch versie. Het is nog steeds mogelijk dat de toestellen eerst in beperkte oplage beschikbaar komen door productieproblemen.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu