‘Apple verdient dit jaar 80 miljoen dollar met iPhone 6’

Rutger Otto
25 juni 2014, 17:14
1 min leestijd
‘Apple verdient dit jaar 80 miljoen dollar met iPhone 6’

De komst van de iPhone 6 is niet alleen een grote release omdat er een nieuw vlaggenschip van Apple uitkomt of omdat de toestellen waarschijnlijk schermen krijgen van 4,7 inch en 5,5 inch. De iPhone 6 opbrengst voor Apple moet eveneens hoog worden.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 opbrengst

Het Topology Research Institute (TRI) uit Taiwan heeft wat voorspellingen gedaan over wat de iPhone 6 Apple moet opleveren. Wat blijkt: hoewel de iPhone 6 nog niet eens is aangekondigd, verwacht het onderzoeksbedrijf dat de nieuwe toestellen als warme broodjes over de toonbank zullen gaan.

80 miljoen dollar

Het TPI verwacht dat de iPhone 6 eind dit jaar voor 80 miljoen aan inkomsten zorgt voor Apple, minus productiekosten. Ervan uitgaande dat Apple het nieuwe toestel in september op de markt brengt, moet er gemiddeld zo’n 20 miljoen dollar per maand worden binnengeharkt.

Opvallend is wel dat TRI denkt dat de iPhone 6 met 4,7-inch scherm het veel beter gaat doen dan de iPhone 6 met 5,5-inch scherm. De 4,7-inch versie zou volgens het researchbedrijf voor maar liefst 70 miljoen dollar verkocht worden voor het einde van 2014, terwijl het 5,5-inch model in dezelfde tijd “slechts” tussen de 8 en de 10 miljoen dollar zal opleveren.

iPhone 6 geruchten

De iPhone 6 heeft naar verwachting een nieuwe A8 processor, een vingerafdrukscanner, een 8 MP camera en komt met iOS 8. Het toestel moet dunner worden dan zijn voorganger, met afgeronde schermranden. De powerknop moet naar de zijkant worden verplaatst en waarschijnlijk worden de volumeknoppen langwerpig in plaats van rond. Over de prijzen van de iPhone 6 lopen de geruchten uiteen, zo meldde een Chinese bron vandaag dat het toestel goedkoper zou worden dan een iPhone 5S, maar verwachtte een analist eerder juist dat de iPhone 6 honderd dollar duurder gaat zijn.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu