‘iPhone 6 duurder om te maken, maar populairder dan iPhone 5S’
Gijs Ettes

Als we analist Katy Huberty van zakenbank Morgan Stanley mogen geloven, zal de iPhone 6 bij de lancering 20 procent beter verkopen dan zijn voorganger. Ondanks dat de iPhone 6 onderdelen bij elkaar zo’n 20 tot 30 dollar meer kosten, gaat het Apple-toestel waarschijnlijk sneller over de toonbank.

iphone 6 onderdelenDe reden hiervoor is dat Apple volgens Huberty nog geen problemen ondervindt met de aanvoer van iPhone 6 onderdelen. De productie van het aankomende Apple-toestel zou zodoende op schema liggen, waardoor tekorten bij de release beperkt zouden moeten blijven. Is dat het geval, dan kunnen meer consumenten de iPhone 6 al bij de release aanschaffen.

Huberty baseert haar uitspraken op gesprekken die ze onlangs voerde met leveranciers van Apple. Het grotere scherm waarmee de iPhone 6 waarschijnlijk is uitgerust zorgt er – samen met de mogelijk verbeterde camera – enerzijds voor dat het toestel meest kost om te maken. Anderzijds kunnen de verbeteringen de populariteit en verkoopcijfers van de iPhone verder verhogen, zo betoogt Huberty.

Voor wat betreft de iPad verwacht de analist van Morgan Stanley een afname in groei. Mocht Apple in het eerste kwartaal van volgend jaar een wearable als de iWatch uitbrengen, dan kan het zomaar zijn dat deze de iPad verslaat voor wat betreft verkoopcijfers.

Lees meer over iPhone 6

Check alles wat je moet weten over het aankomende Apple-toestel in onze iPhone 6 round-up. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de telefoon.

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.