iPhone 6 officieel: specs, prijzen en releasedatum

Rutger Otto
9 september 2014, 19:14
4 min leestijd
iPhone 6 officieel: specs, prijzen en releasedatum

Apple heeft vanavond naar maanden van geruchten de iPhone 6 officieel onthuld. Lees hier alles wat bekend is over het toestel over de nieuwe iPhone, waaronder de specs, prijzen en releasedatum.

Lees verder na de advertentie.

4,7-inch iPhone 6 scherm

De iPhone 6 krijgt een volledig nieuw ‘Retina HD’ scherm van 4,7-inch. Er is ook een grotere variant aangekondigd met een scherm van 5,5-inch, die iPhone 6 Plus heet. De resolutie is 1334 x 750 pixels, wat neerkomt op 326 pixels per inch (dat komt neer op meer dan een miljoen pixels). Het toestel heeft 38 procent meer pixels dan de iPhone 5S en is slechts 6,9 mm dik. Het display lijkt in de randen over te lopen. Overigens is het scherm niet van saffierglas gemaakt, maar van een ander sterk soort glas.

iPhone 6 release

Snellere, nieuwe processoren

De iPhone 6 krijgt een nieuwe 64-bit A8-chip, die veel sneller is dan de vorige A7-chip. De chip is 13 procent kleiner dan de voorganger, waardoor in de behuizing van de iPhone 6 meer plek is voor andere componenten.  De CPU is 20 procent beter met 50 procent snellere grafische kracht. De A8-chip wordt belangrijk bij de ontwikkeling van games, die veel mooier en krachtiger worden dankzij de Metal-techniek. Apple werkt daarvoor al met een aantal game-ontwikkelaars samen.

iphone 6 processor

De nieuwe M8 motion-coprocessor meet fitness en gezondheid, ziet het verschil tussen lopen en fietsen. Ook wordt hoogte en snelheid bijgehouden. Nike gaat deze metingen introduceren in de Nike+ app. Uiteraard wordt deze processor gebruikt voor de Gezondheid-app.
Daarnaast is er een barometer aan boord die de luchtdruk meet.

Batterij

iPhone 6 batterij moet net zo lang of langer meegaan als de iPhone 5S. De verschillende iPhone 6 modellen krijgen verschillende accugroottes, maar het is niet bekendgemaakt hoeveel mAh ze aan boord hebben. Wel heeft Apple 14 uur gesprekstijd beloofd, met tien dagen standby tijd, 10 uur browsen op 3G-internet en 11 uur op wifi. Hoe dat in werkelijkheid uitpakt, valt nog te bezien, maar dat lijkt inderdaad een verbetering.

iPhone 6 accuduur

iPhone 6 camera

De iPhone 6 wordt voorzien van een 8 megapixelcamera, met true-tone flash en een volledig nieuwe sensor. De camera heeft Focus Pixels, waarmee autofocus ongeveer twee keer zo snel is. Panoramafoto’s kunnen nu 43 megapixels groot zijn. Ook is gezichtsdetectie sneller geworden. De iPhone 6 heeft geen beeldstabilisatie, dat is voorbehouden aan de grotere iPhone 6 Plus. Daarnaast kun je betere video’s maken in 1080p in 30fps of 60fps. De camera aan de voorkant krijgt een burstmodus waarmee je selfies snel achter elkaar kunt maken.

iPhone 6 Plus camera

iOS 8

De iPhone 6 draait uiteraard meteen op het nieuwe besturingssysteem iOS 8. De berichten-app is vernieuwd. Je kan video’s en audio direct delen. Met Touch ID kun je nu niet alleen meer inloggen op je iPhone en betalen in iTunes, maar je krijgt ook toegang tot apps van derde partijen. Het besturingssysteem komt op 17 september beschikbaar om te downloaden.

iPhone 6 te koop

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus release vindt op 19 september plaats in Duitsland. Beide smartphones zijn vanaf dat moment ook in onder andere Groot-Brittannië, Frankrijk, Canada en de VS te kopen. Een week eerder zijn de nieuwe iPhones te reserveren, wat aan te raden is, gezien de enorme interesse van consumenten. In Nederland en België verschijnt de iPhone 6 op 26 september. Het toestel kost 699 euro voor het 16GB-model, 799 euro voor het 64GB-model en 999 euro voor het 128GB-model.

iPhone 6 met abonnement – top 5 aanbiedingen:

iPhone 6 Plus met abonnement – top 5 aanbiedingen:

iPhone 6 los  (vanaf 26 september):

  • 16GB – 699 euro
  • 64GB – 799 euro
  • 128GB – 899 euro

iPhone 6 Plus los  (vanaf 26 september):

  • 16GB – 799 euro
  • 64GB – 899 euro
  • 128GB – 999 euro

Tip: door je nu aan te melden voor de KPN mail-alert ben je als eerste op de hoogte van de iPhone 6 (verleng)aanbiedingen en prijzen!

NFC en Apple Pay

Apple Pay

De iPhone 6 zal voorzien worden van NFC voor draadloos betalen. Apple introduceert een nieuw betalingsplatform dat Apple Pay heet. Hiervoor werkt het bedrijf samen met grote bedrijven als Visa, MasterCard en American Express. Ook in Apple Stores kun je met NFC betalen, evenals in een aantal restaurants en winkels in Amerika. Het is nog even afwachten waar we in Nederland allemaal draadloos kunnen gaan betalen. Apple heeft gezegd dat betalen via Apple Pay heel veilig is en dat niemand creditcard- of ander persoonlijke gegevens te zien krijgt.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de nieuwe iPhone. Voor alle prijzen en koopinformatie verwijzen we je graag door naar onze pagina met iPhone 6 aanbiedingen.

Categorie: Devices
Spotlight: Apple Pay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 6
iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's