‘Schema wijst op komst van NFC in de iPhone 6’

Rutger Otto
19 augustus 2014, 8:49
1 min leestijd
‘Schema wijst op komst van NFC in de iPhone 6’

Al jaren voordat de nieuwe iPhone uitkomt, gaan er geruchten dat Apple eindelijk NFC aan het toestel toevoegt. Dit jaar is dat niet anders, maar gaat het dan echt gebeuren? Een nieuw gelekt schema toont inderdaad een iPhone 6 NFC chip.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 NFC chip

Volgens GeekBar krijgt de iPhone 6 een PN65V NFC chip. Deze lijkt erg op de chips die ook de concurrenten, zoals Sony en Samsung, in Android toestellen gebruiken voor NFC ondersteuning. De iPhone 6 NFC chip wordt naar verluidt gemaakt door NXP Semiconductors, het bedrijf dat ook de M7 co-processor in de iPhone 5S heeft gemaakt.

iphone 6 nf chip

GeekBar is een Chinees bedrijf dat reparaties doet. Zij zijn niet altijd even betrouwbaar met iPhone lekken, maar het gelekte schema voor de bedrading van een NFC chip in de iPhone 6 zou zomaar werkelijkheid kunnen zijn. Aan de andere kant is GeekBar behoorlijk bezig met dingen te lekken, zo bracht het bedrijf gisteren nog naar buiten dat de iPhone 6 slechts 1GB RAM aan werkgeheugen gebruikt.

Maakt Apple de overstap?

Totdat Apple NFC ondersteuning aankondigt, is het slim om de geruchten hierover met een korreltje zout te nemen. Als Apple NFC in haar toestellen wilde stoppen, had het dat al jaren geleden kunnen doen. De keuze lijkt te zijn gemaakt: Android gebruikt NFC voor mobiele betalingen, Apple gebruikt bluetooth le en bijvoorbeeld iBeacons. Het kan echter zijn dat het bedrijf uit Cupertino inziet dat NFC beter werkt.

We zullen het vanzelf horen op 9 september. Op die datum zal Apple haar nieuwe vlaggenschip waarschijnlijk aankondigen.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu