Chinese rechter: ‘De iPhone 6 is toch geen namaak Baili-smartphone’

Lars Paijmans
27 maart 2017, 9:19
1 min leestijd
Chinese rechter: ‘De iPhone 6 is toch geen namaak Baili-smartphone’

Een Chinese rechter heeft besloten dat de iPhone 6 het design toch niet afgekeken heeft van het merk Baili. Een patentrechter stelde eerst dat de iPhone 6 namaak zou zijn van de Baili 100C. Vind jij de twee toestellen op elkaar lijken?

Lees verder na de advertentie.

Is de iPhone 6 namaak van de Baili 100C?

Vorig jaar mei leek het er even op dat Apple patenten geschonden had tijdens het maken van de iPhone 6 en 6 Plus. Het patentbureau in Peking stelde dat de iPhone 6 door de afgeronde randen verdacht veel leek op de 100C-telefoon van Baili. Hieronder hebben we de twee smartphones naast elkaar gezet.

iPhone 6 Baili 100C

Klanten zouden hierdoor misleid kunnen worden, en het schenden van patenten is uiteraard verboden. Daarom was het aanvankelijk de bedoeling dat Apple zowel de iPhone 6 als de grotere iPhone 6 Plus uit de iPhone verkoop zou halen. Hier stak Apple razendsnel een stokje voor, door direct in beroep te gaan.

Vandaag mag Apple opgelucht ademhalen omdat het bedrijf in het gelijk gesteld is door de Chinese rechter. De iPhone 6 wijkt op genoeg vlakken af van de 100C, en mag dus ook gewoon verkocht blijven worden. Goed nieuws voor Apple, maar een harde klap voor Baili die naast teruglopende verkoopcijfers ook veel geld in de zaak gestoken zou hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen