‘iPhone 6 met saffierglas wordt duurder’

Gijs Ettes
15 augustus 2014, 9:24
1 min leestijd
‘iPhone 6 met saffierglas wordt duurder’

De iPhone 6 met saffierglas krijgt mogelijk een hoger prijskaartje dan de uitvoeringen van het toestel die er niet over beschikken, zo meldt The Wallstreet Journal. Bovendien zou alleen het grotere 5,5 inch-model (de iPhone 6L) beschikken over het stevige glas.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 met saffierglas

De reden dat consumenten straks wellicht meer moeten betalen voor een iPhone 6 met saffierglas is omdat het glas gewoonweg duurder is om te produceren. Het kost 16 dollar om een scherm van saffier te maken; aanzienlijk meer dan de 3 dollar die het Gorilla Glass op de huidige iPhones kost om te produceren.

Een andere verklaring is dat Apple naar verluidt moeite heeft om genoeg saffierglas te produceren. Mogelijk wordt het bedrijf daardoor gedwongen om alleen de ‘high-end’ grote versie van de aankomende iPhone te voorzien van het oersterke materiaal. Eerder gingen geruchten dat enkel de 64GB-versie van de iPhone 6 saffierglas zou krijgen.

Op de huidige iPhones is overigens ook al saffierglas te vinden. Zo beschikt de iPhone 5S over een homeknop van saffier en is het glas ook gebruikt voor de bescherming van de cameralens.

Saffierglas in actie

Saffierglas is niet alleen bestand tegen krassen en beschadigingen, maar ook een stuk flexibeler dan Gorilla Glass. Hoe flexibel? Check de video hieronder!

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu