‘iPhone 6 met 5,5 inch-scherm verschijnt pas volgend jaar’
Gijs Ettes

Volgens de Taiwenese Industrial and Commercial Times (via) is de iPhone 6 met 5,5 inch-scherm uitgesteld door problemen met de batterij. Het grotere model zou pas volgend jaar verschijnen, enkele maanden na de release van de kleinere iPhone 6.

iPhone 6 met 5,5 inchNaar verluidt heeft Apple problemen met het vinden van een batterij die past in de dunne behuizing van de iPhone 6. De accu zou 2 millimeter of dunner moeten zijn om te passen in het aankomende Apple-toestel, dat door leveranciers is omgedoopt tot de iPhone Air. Dit is echter (nog) niet de officiële naam van de telefoon.

De kleinere iPhone 6, die waarschijnlijk is voorzien van een 4,7 inch-scherm, zou al in de herfst van dit jaar verschijnen. Beide versies beschikken volgens de laatste geruchten over een groter scherm, een dunnere behuizing en een snellere A8-chip. Verder is er hoogstwaarschijnlijk een vingerafdrukscanner aan boord en een verbeterde camera met optische beeldstabilisatie.

‘iPhone 6 wordt aanzienlijk duurder’

Marktanalist Peter Misek verwacht dat de iPhone 6 adviesprijs met 100 dollar stijgt. Volgens Misek voert Apple onderhandelingen met telecombedrijven om de prijs die zij betalen voor de iPhone te verhogen. Het bedrijf zou met een prijsverhoging wegkomen, aangezien de concurrentie later dit jaar – als de iPhone 6 verschijnt – beperkt zal zijn. HTC en Samsung hebben hun nieuwe topmodellen immers deze maand al uitgebracht.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.