‘iPhone 6L krijgt een nieuwe landschapsmodus’

Rutger Otto
8 september 2014, 8:53
2 min leestijd
‘iPhone 6L krijgt een nieuwe landschapsmodus’

iPhone 6L apps worden in landschapsmodus op eenzelfde manier weergegeven als op de iPad.

Lees verder na de advertentie.

De 5,5-inch versie van de iPhone 6 gaat apps waarschijnlijk op een vernieuwde manier weergeven, als het toestel horizontaal is gedraaid. Het scherm is groot genoeg om bijvoorbeeld te panelen naast elkaar te tonen, waarmee de gebruiker meer overzicht krijgt.

iphone 6 landschapsmodus 2

iPhone 6 landschapsmodus

Dat meldt 9to5Mac, dat Apples iOS Simulator gebruikte met de resolutie van de 5,5-inch iPhone 6. Volgens geruchten krijgt de grotere iPhone een resolutie van 2208 x 1242 pixels met 3x retina. Ook zouden daarvoor aanwijzingen in de iOS 8 beta zitten.

Met de iOS Simulator werd ontdekt dat iPhone 6L apps op een nieuwe manier gepresenteerd konden worden, namelijk zoals je van de iPad gewend bent. Zo kun je het beeld in tweeën splitsen om links op het scherm de kalender te zien en rechts je agenda-taken. Of links al je contacten en rechts meer informatie over een bepaald contact. Het scherm en de vermeende resolutie zijn er in elk geval groot genoeg voor.

iPhone 6L apps

iPhone 6L apps worden op deze manier logischer getoond dan ze simpelweg te draaien. De iPhone 6 landschapsmodus zou al ingebouwd zijn in iOS8 onder de naam ‘Adaptive UI’. Overigens zou een dergelijke oplossing niet mogelijk zijn bij een resolutie van 1472 x 828, wat genoemd wordt als de resolutie van de 4,7-inch iPhone 6.

iphone 6 landschapsmodus

iPhone 6 aankondiging

We moeten nog één dag wachten op de introductie van de nieuwe iPhone. Morgenavond om 19.00 uur doet Apple de iPhone 6 uit de doeken, waarschijnlijk in twee versies: 4,7-inch en 5,5-inch. De nieuwe modellen worden waarschijnlijk dunner, krijgen afgeronde schermranden en een snellere processor.

Check morgen vooral iPhoned voor de laatste updates en hou voor nu de speciale iPhone 6 pagina in de gaten, waar alle geruchten zijn verzameld.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Categorie: Geruchten
Device: iPhone 6 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen