‘Rol voor U2 weggelegd tijdens iPhone 6 lancering’ – update

Het lijkt erop dat tijdens de iPhone 6 lancering op 9 september een rol is weggelegd voor de U2. Mogelijk geeft de Ierse rockband tijdens het evenement een kort optreden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Bono treedt op tijdens iPhone 6 lancering’

iphone 6 lanceringVolgens The Sunday Times was U2 vorige week in Dublin om een video op te nemen die mogelijk wordt afgespeeld tijdens de iPhone 6 lancering. De focus van de video zou liggen op een nieuwe smartphone, al is het ‘bewijs’ hiervoor behoorlijk vaag (zie hiernaast).

Update: U2 ontkent betrokkenheid bij de iPhone 6 lancering in gesprek met de Ierse krant The Independent.

Daarnaast gaan geruchten dat frontman Bono voor een optreden zijn opwachting maakt tijdens de langverwachte presentatie. Tot slot is de kans aanwezig dat het aankomende album van U2 te vinden is op de nieuwe iPhone. Dat zou een opvallende stap zijn van Apple, aangezien het bedrijf doorgaans de hoeveelheid bloatware (onnodige apps en media) tot een minimum wil beperken.

U2 en Apple zijn overigens geen onbekenden van elkaar. Bono is jaren bevriend geweest met Steve Jobs en staat ook in nauw contact met hoofddesigner Jony Ive. Daarnaast heeft hij samen met het bedrijf meegewerkt aan het (RED)-initiatief. Met de verkoop van rode iPods en accessoires heeft Apple inmiddels 75 miljoen dollar opgehaald voor de strijd tegen aids.

Onthulling iPhone 6 volgende week

De lancering van de iPhone 6 vindt plaats om 9 september om 19.00 uur Nederlandse tijd. Voor het evenement heeft Apple het Flint Center in Cupertino, de thuisbasis van het bedrijf, afgehuurd. Het evenementencentrum zou groot genoeg zijn om een podium aan U2 te bieden voor een optreden.

Het laatste nieuws over de iPhone 6

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.