‘iPhone 6 wordt superdun en krijgt sensor voor temperatuur en luchtdruk’

Wouter Nijsen
17 maart 2014, 10:00
1 min leestijd
‘iPhone 6 wordt superdun en krijgt sensor voor temperatuur en luchtdruk’

Volgens marktanalist Sun Chang Xu krijgt het vermoedelijke aankomende toestel van Apple, de iPhone 6, sensoren om de druk, temperatuur en luchtdruk te meten. Daarnaast meldt de doorgaans betrouwbare Sonny Dickson dat het toestel slechts 5,58 millimeter dik wordt. Ook zegt hij dat de iPhone 6 beschikt over een A8-processor met een kloksnelheid van 2,6GHz en een ‘Ultra-Retina’ scherm met een scherpte van 389 pixels per inch.

Lees direct meer over de iPhone 6!

G for Games nam het bericht van Chang Xu onder de loep en benadrukte dat het om atmosferische druk gaat, niet om de bloeddruk. Die functie zal naar verluidt geïmplementeerd worden in de nog onaangekondigde iWatch.

Op die manier zou het toestel alsnog je bloeddruk kunnen meten, aangezien de iPhone 6 en de smartwatch naar alle waarschijnlijkheid met elkaar verbonden zullen worden. Chang Xu vertelde eerder op Weibo dat de iWatch optische sensoren bevat waarmee je je hartslag en zuurstof kunt meten.

iPhone 6 krijgt sensor: geen verrassing

iWatch conceptenDe aanwezigheid van sensoren in de iPhone 6 komt niet als een verrassing. Apple hint al een tijdje naar mogelijkheden om zijn iDevices met bepaalde technologie uit te rusten die het gezond leven moet bevorderen.

Apple nam daarvoor onlangs de Nederlandse slaapexpert Roy Raymann van Philips Research aan, naar verluidt als toevoeging voor haar iWatch-project. Raymann heeft veel ervaring met draagbare apparatuur en sensoren om slaap te onderzoeken, wat erop duidt dat de Apple iWatch mogelijk het slaapritme van de drager kan monitoren. Geruchten doen daarnaast de ronde dat iOS 8, het aankomende besturingssysteem, Healthbook gaat bevatten.

→ Lees alles wat je moet weten over iOS 8 en de releasedatum!

De beste iPhone aanbiedingen

Geen zin om te wachten op de iPhone 6? Hieronder vind je de beste gratis iPhone aanbiedingen!
[ad-block id=24 style=narrow]

Categorieën: Devices, iOS
Spotlight: Healthbook
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's